spot_img

Σουτζουκάκια γιουβέτσι με χυλοπιτάκι

Υλικά

  • 250 γρ. χυλοπιτάκι
  • 400 γρ. ζεστό ζωμό κρέατος ή νερό
  • Για τα σουτζουκάκια]
  • 100 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
  • 150 ml κόκκινο κρασί
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 20 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 30 ml ε.π. ελαιόλαδο, για το ψήσιμο
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας στον τρίφτη
  • 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού βούτυρο
  • 100 ml κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ξερό ανθότυρο, τριμμένο

Διαδικασία

Βρέχουμε το ψωμί με το κρασί, το αφήνουμε για 10΄ να μαλακώσει και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια. Ζυμώνουμε καλά, πλάθουμε τα σουτζουκάκια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, το ένα δίπλα στο άλλο, και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε τα σουτζουκάκια στον φούρνο για 10΄ στους 200°C.

Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη σάλτσα σιγοβράζοντας όλα τα υλικά της για 10΄, αποσύρουμε, προσθέτουμε τον ζωμό και ανακατεύουμε. Αμέσως περιχύνουμε τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα, προσθέτουμε το χυλοπιτάκι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για ακόμη 20-25 λεπτά στους 180°C, ανακατεύοντας προσεκτικά δυο-τρεις φορές. Σερβίρουμε το γιουβέτσι ζεστό με τριμμένο ξερό ανθότυρο.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

πηγή : https://www.olivemagazine.gr/recipe/soutzoukakia-giouvetsi-me-chylopitaki/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή