Η Αρκαδία διεκδικεί “πρωτιά” στους ανεμβολίαστους(Χάρτης-Ποσοστά)

Χαμηλά παραμένει το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών σε 24 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας – Αρνητική πρωτιά στην Ευρυτανία, ανησυχία και για τη Δυτ. Αττική.

Είκοσι τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας παραμένουν χαμηλά όσον αφορά στα ποσοστά εμβολιασμών για τον κορωνοϊό.

Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει, σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής” , με την εφημερίδα να δημοσιεύει τον χάρτη των εμβολιασμένων πολιτών ανά Περιφέρεια, σε όλη τη χώρα.

Αυτές είναι οι 24 περιοχές στη χώρα με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών - "Πρωταθλήτρια" η Ευρυτανία [χάρτης]


“Πρωταθλήτρια” στους ανεμβολίαστους η Ευρυτανία – Χαμηλά και η Δ. Αττική

Συγκεκριμένα, το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων πολιτών κατά του Covid-19 κατέχει η Ευρυτανία. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται Δυτική Αττική με 45 % και ακολουθούν Φωκίδα και Αρκαδία με 59%, αντίστοιχα.

Στο “κόκκινο” του εμβολιαστικού χάρτη βρίσκονται πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (Κιλκίς, Δράμα, Σέρρες, Χαλκιδική, Πέλλα, Πιερία, Φλώρινα, Αρτα, Καβάλα, Γρεβενά). Σε 30 περιοχές της χώρας, η ηλικιακή κατηγορία των 60 ετών και άνω έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό από 70% έως 78% και μόλις σε 19 Περιφερειακές Ενότητες ξεπερνούν το 80%.

Αντίθετα, “πράσινες ζώνες” με πολύ υψηλά ποσοστά των πολιτών οι οποίοι έχουν “θωρακιστεί” απέναντι στον θανατηφόρο ιό, με τουλάχιστον δύο δόσεις του εμβολίου, είναι τα νησιά των Κυκλάδων και του Νοτίου Αιγαίου.

Ποσοστα εμβολιασμων Ελλάδα.j

Εξι περιφερειακές Ενότητες έχουν καταφέρει να υπερβούν το 70%, με πρωταθλήτρια τη Μύκονο (80%) και ακολουθούν η Σαντορίνη (79%), η Μήλος (75%), η Πάρος (73%) και η Κως (73%).

Αττική: Προβληματισμός για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμένων πολιτών στα Δυτικά Προάστια

Στην Αττική, προβληματισμό εξακολουθεί να προκαλεί στους επιδημιολόγους ο υψηλός δείκτης νόσησης σε συνδυασμό με τον χαμηλό αριθμό εμβολιασμένων κατοίκων, στα Δυτικά Προάστια.

Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, το ποσοστό εμβολιασμών δεν υπερβαίνει το 45%.

Ακολουθούν η Ανατολική Αττική με 55%, ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 62%, ο Κεντρικός και Νότιος Τομέας με 66% και 67% αντίστοιχα, ενώ την κούρσα σέρνει ο Βόρειος Τομέας με 72%.

Στοιχεία

[]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή