Quo Vadis-“The Show! a real time creation”|Μια παράσταση που δημιουργείται επί τόπου με χρογράφο το κοινό

Μετά από δύο χρόνια lockdown το “The Show!” επιστρέφει στην Τρίπολη

Τι είναι ένα έργο χορού;

Πώς δομείται, πως αφηγείται, πόσο καλά επικοινωνεί ο κώδικας της σύνθεσης, πώς ένα έργο γίνεται κατανοητό από το ευρύ κοινό και τί περιμένει να δει πάνω στην σκηνή όταν επιλέγει να δει μια παράσταση χορού. Ποιο θα ήταν άραγε το αποτέλεσμα εάν μπορούσε το κοινό να χειριστείτε εργαλεία της χορογραφικής σύνθεσης; Θα έμοιαζε με το τυχαίο παιχνίδι που παίζει ένα παιδί ακούσια ή μήπως μέσω στοχευμένης καθοδήγησης, μπορεί τελικά να οδηγήσει σε ένα άρτιο αποτέλεσμα; Πόση ευθύνη μπορεί να αναλάβει ο θεατής για την ικανοποίηση του “γούστου” του, όταν του δίνεις απλόχερα την επιλογή για αλλαγή;

Η ψευδαίσθηση της ελεύθερης βούλησης, του μετρό της ευθύνης και των ορίων μεταξύ ελευθερίας και ασυδοσίας. Ένα έργο που καθορίζεται από τις αποφάσεις που το κοινό θέλει και τολμά να πάρει, κρούοντας τον κώδωνα της ατομικής ευθύνης, των αρχών και των προσωπικών ορίων.

Αποτυπώνοντας στην πράξη το εφήμερο της τέχνης, το φευγαλέο.

Παρουσιάζοντας μπροστά στο κοινό την ίδια την ουσία της δημιουργίας, την υποκειμενικότητα, την ανάγκη για έκφραση στο εδώ και στο τώρα, των αποφάσεων που ορίζουν το άτομο στην κάθε παρούσα στιγμή.

Το κοινό, συντελεί τελικά συνολικά μια οντότητα, τον χορογράφο. Οι χορευτές μετασχηματίζονται σε εργαλεία και η μουσική αποτυπώνει την ροή την αναπόφευκτη “σούπα” ορμής που συνοδεύει την πράξη και είτε την ακολουθεί, είτε της εναντιώνεται, το αποτέλεσμα εν τέλει, αφορά μόνο το βλέμμα του παρατηρητή.

Το “The Show! a real time creation”, είναι ένα έργο παρουσιάσιμο σε οποιαδήποτε συνθήκη με συγκεκριμένη δομή αλλά συνεχώς διαφορετική αφήγηση. Μια ομάδα έξι χορευτών, ενός μουσικού κι ενός ηθοποιού-παρουσιαστή επί σκηνής, συνεννοούμενοι με αλγόριθμους σύνθεσης ακολουθούν τις οδηγίες του κοινού, οι οποίες παροτρύνονται από τον ηθοποιό, που έχει τον ρόλο του παρουσιαστή-οικοδεσπότη.

Διάρκεια: 70 λεπτά

Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Για την διεξαγωγή της παράστασης θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που έχουν οριστεί για την διαδικασία από το υπουργείο υγείας και το υπουργείο πολιτισμού. Η χρήση της μάσκας για τους θεατές είναι υποχρεωτική για όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο χώρο.

Η ομάδα χορού Quo Vadis είναι μια αυτόνομη ομάδα νέων καλλιτεχνών που δημιουργεί μέσα από την πηγαία ανάγκη προσφοράς μιας νέας, φρέσκες και κινητό μου οπτικής, στην ευρύτερη σύλληψη της διάδοσης της παραστατικής τέχνης του χώρου, με σκοπό την παραγωγή έργων και την παρουσία τους τόσο στο ελληνικό κοινό όσο και στο εξωτερικό. Επιλέγει να συνδυάζει καλλιτεχνικά παιδιά, να εκφράζει φιλοσοφικός προβληματισμούς επί σκηνής, με συνέπεια, ήθος και σεβασμό στις αρχές της τέχνης που πρεσβεύει. Ευελπιστεί να φτιάξει μια μικρή όαση δημιουργικότητας οπότε για τις ομάδες θα είναι ικανά να προβληματίσουν nine κινήσουν Και Να καλλιεργήσουν αξίες που μόνο μέσω της παραστατικής τέχνης μπορεί ο άνθρωπος να κατακτήσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!