“Φορώντας κόκκινα” στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας των γυναικών στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης (Εικόνες)

Μια ανατριχιαστική εκδήλωση – Ο χορός, οι αριθμοί και η αληθινή ιστορία “μίλησαν” για τη βία

Το απόγευμα της Πέμπτης 25 Νοεμβρίου 2021, ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Τρίπολης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «DANCE POINT» παρουσίασαν μια εκδήλωση, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης, το οποίο φωτίστηκε αναλόγως:

Κατά την εόσοδό τους συμμετέχοντες και καλεσμένοι, είπαν το δικό τους κόκκινο “ΟΧΙ” στη βία κατά των γυναικών, αφήνοντας το αποτύπω τους σε λευκό καμβά…

Στην εκδήλωση συμμετείχε και το ΙΝΕ  ΓΣΕΕ Πελοποννήσου, στηρίζοντας τον αγώνα των γυναικών με εντελώς δωρεάν,  συμβουλευτική υποστήριξη και πληροφόρηση για θέματα Απασχόλησης, Εργασιακών Σχέσεων και Ασφαλιστικής Νομοθεσίας.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Ψυχίατρος και Πρόεδρος του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Πελοποννήσου κ. Ιωάννης Κουτσανδρέας.

Ο κ. Κουτσανδρέας, Ψυχίατρος και Πρόεδρος του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Πελοποννήσου

Λόγο απηύθυναν η Αντιδήμαρχος Τρίπολης κα. Ελένη Καρούντζου, η κα Γεωργία Παναγοπούλου και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης. Ηλεκτονικό μήνυμα έστειλε η κα Βίκυ Ιγγλέζου, υπεύθυνη του “Europe Direct Πελοπόννησος” Όλοι τους τόνισαν τη σημασία της υπεράσπισης των κακοποιημένων γυναικών, τη βοήθεια που οφείλουμε να προσφέρουμε όταν διαπιστώνουμε περιστατικά βίας και την επιτακτική κοινωνική ανάγκη να λέμε “ΟΧΙ” στη βία των γυναικών, σεβόμενοι τα δικαιώματα τους.

Παρουσιάστηκαν μηνύματα κατά της βίας και υπέρ της ενδυνάμωσης των γυναικών και στη νοηματική γλώσσα!

Η κα Όλγα –Παναγιώτα Καραθανάση, ψυχολόγος Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρίπολης παρουσίασε την ανωτέρω προβολή στη νοηματική αλλά “μίλησε” στη συνέχεια με αριθμούς για τη βία που υφίστανται οι γυναίκες ανά την Ελλάδα και τον κόσμο.

Το κείμενο αφήγησης της Στέλλα Δρακοπούλου, σε αφήγηση της Όλγα Παπαβασιλοπούλου, προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση στο ακροατήριο, περιγράφοντας μια αληθινή ιστορία κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Την εκδήλωση έκλεισαν, χορεύοντας οι μαθήτριες του συλλόγου Dance Point: Λυδία Γρηγορίου, Ηλιάννα Δημοπούλου, Έλενα Παρασκευοπούλου, Χρυσάνθη Συλάϊδου και Αθανασία Τσακανίκα – Eπιμέλεια παραγωγής και χορογραφίες: Δέσποινα Μπαμπά.

Το project REDress έπεισε τους παρεβρισκόμενους να φορέσουν κάτι κόκκινο, από φορέματα, παλτό, μέχρι καπέλα, φουλάρια και γραβάτες , περνώντας το δικό τους μήνυμα κατά της βίας των γυναικών, “γιατί η βία δεν είναι απάντηση σε κανένα πρόβλημα.”

Όλοι οι συντελεστές της εκδήλωσης:

Παρουσίαση: Όλγα –Παναγιώτα Καραθανάση, ψυχολόγος Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρίπολης

Eπιμέλεια παραγωγής και χορογραφίες: Δέσποινα Μπαμπά

Σκηνοθεσία Γιώργος: Κωτσιόπουλος

Kείμενο αφήγησης: Στέλλα Δρακοπούλου

Aφήγηση: Όλγα Παπαβασιλοπούλου

Hχοληψία: Άρης Καμβύσης

Φωτισμοί : Theama Productions

Kοστούμια: Manousou costume designers

Χορεύουν οι μαθήτριες του συλλόγου Dance Point:

Λυδία Γρηγορίου

Ηλιάννα Δημοπούλου

Έλενα Παρασκευοπούλου

Χρυσάνθη Συλάϊδου

Αθανασία Τσακανίκα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή