spot_img

Σοκάρουν οι καταθέσεις συγγενών των θυμάτων του ψευτογιατρού: «Καθάριζε» τον καρκίνο με χάπι από το Άγιο όρος και χυμό από παντζάρι και σκόρδο

«Μου έλεγε ότι οι γιατροί κάνουν χημειοθεραπείες για μίζες» – Τι καταθέτουν συγγενείς των θυμάτων του… Dr Kontos, ο οποίος εκμεταλλευόταν, με το αζημίωτο, απεγνωσμένους ανθρώπους που έπασχαν από καρκίνο

Ξεπερνούν πραγματικά ακόμη και την πιο αρρωστημένη φαντασία αλλά και κάθε όριο λογικής τα όσα καταθέτουν σήμερα στη δίκη του «ψευτογιατρού» συγγενείς καρκινοπαθών που έφυγαν από τη ζωή χάρη στα… ιατρικά πρωτόκολλα που εφάρμοζε ο… Dr Kontos, εκμεταλλευόμενος, με το αζημίωτο, απεγνωσμένους ανθρώπους που έπασχαν από καρκίνο!

Χάπι από το Άγιο Όρος, χυμοί από παντζάρι και σκόρδο για να καθαρίσει ο καρκίνος, νερό με σόδα και βεβαίως πλήρη απαξίωση των εξειδικευμένων επιστημόνων επειδή «κάνουν χημειοθεραπείες για να παίρνουν μίζες από τις φαρμακευτικές», αποτελούσαν το τρίπτυχο της… ιατρικής μεθοδολογίας του 48χρονου κατηγορουμένου, ο οποίος δικάζεται ωσεί παρών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για 12 θανάτους καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Με την έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, πρώτος στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε για να καταθέσει ένας άνδρας, ο οποίος έχασε τον πατέρα του που έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα το 2015, όταν εμπιστεύθηκε την θεραπεία του για καρκίνο στον πνεύμονα, στον «ογκολόγο Dr Kontos».

Ενίοτε ξεσπώντας σε λυγμούς ο μάρτυρας περιέγραψε στο ακροατήριο όλα όσα βίωσε δίπλα στον «ψευτογιατρό», τον οποίο του σύστησαν κάποιοι συγχωριανοί του.

Ξεδιπλώνοντας ένα πραγματικά εφιαλτικό σκηνικό, ο μάρτυρας είπε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο: «Σύστησαν στη μητέρα μου στο Κιάτο έναν ογκολόγο Νίκο Κόντο που εργάζεται σε Ελβετία και Αμερική και αντιμετωπίζει καρκίνους με εναλλακτικές θεραπείες και βότανα. Αποφασίσαμε να τον καλέσω στο τηλέφωνο. Η πρώτη επικοινωνία ήταν μεταξύ 13-16 Ιουνίου. Του είπα την κατάσταση και τι έχουν κάνει έως τώρα οι γιατροί. Μου είπε ότι οι γιατροί κάνουν χημειοθεραπείες για να παίρνουν μίζες από φαρμακευτικές εταιρίες και στο εξωτερικό κάνουν πια άλλες θεραπείες».

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας ο κατηγορούμενος στην επόμενη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, του ζήτησε να σταματήσει ο καρκινοπαθής πατέρας του τις χημειοθεραπείες, τις οποίες του είχαν συστήσει οι γιατροί του. «Μου είπε ότι είναι δύσκολη περίπτωση αλλά θα μπορούσε να αναλάβει. Μου είπε «αν κάνει αυτά που θα του δώσω» και ότι θα πρέπει να ακολουθεί ένα πρωτόκολλο» είπε ο μάρτυρας και συνέχισε: «Επρόκειτο για διατροφή με αντιοξειδωτικές ίνες και κάποια εκχυλίσματα και βότανα που παρασκεύαζε ο ίδιος και θα μπορούσαν να επιτεθούν στα καρκινικά κύτταρα. Μου είπε να σταματήσει την χημειοθεραπείες γιατί ο ασθενής γίνεται ράκος, ενώ με τη δίκη του μέθοδο θα ενισχύονταν το ανοσοποιητικό. Τον ρώτησα πως βλέπει την κατάσταση και είπε ότι είναι δύσκολη αλλά θα αυξήσουμε κατά 80% το προσδόκιμο ζωής. Μου είπε ότι ακόμα και καλά να μη πάει, θα στέκεται στα πόδια μέχρι την τελευταία στιγμή».

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας, ακούγοντας αυτά τα λόγια από τον «ψευτογιατρό» ο ίδιος ένιωσε ελπίδα. Σύμφωνα με την κατάθεσή του ο «ψευτογιατρός» «ήθελε μόνο» την κάλυψη του κόστους των βοτάνων, το οποία θα χρησιμοποιούσε και τα οποία, όπως του έλεγε, ήταν ακριβά. «Μου λέει 7.200 ευρώ περίπου κοστίζουν. Τον ρώτησα «τι βότανα είναι αυτά να τα μαζέψω εγώ» και μου είπε ότι δεν είναι απλό, ότι είναι εκχυλίσματα και παρασκευάζονται στο εργαστήριο του» ανέφερε ο μάρτυρας και, όπως είπε στη συνέχεια, έδωσε αυτά τα χρήματα στον κατηγορούμενο στις 23 Ιουνίου του 2015.

Συνεχίζοντας ο μάρτυρας κατέθεσε: «Μου έστειλε πρόγραμμα διατροφής, πολύ απαιτητικό, με πολλά υγρά και χυμούς. Ένας από αυτούς με παντζάρι και σκόρδο του προκαλούσε καούρες και εμετό. Μας έλεγε ότι αντιδρά ο οργανισμός και καθαρίζει από καρκινικά κύτταρα».

«Του έδωσε σόδα με νερό…»

«Ο ψευτογιατρός», όπως κατέθεσε ο μάρτυρας είχε φτάσει στο σημείο ακόμη και να επικαλείται την Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Όπως έλεγε στο μάρτυρα η κυρία Βαρδινογιάννη «τον παρακαλούσε να θεραπεύσει τα παιδιά στο ίδρυμα της»«Στην όψη ήταν συνηθισμένος, αλλά με αυτά που έλεγε σε έπειθε ότι είναι κάτι μεγάλο, ότι κάνει μεγάλα πράγματα», είπε ο μάρτυρας για να καταθέσει στη συνέχεια ότι ο πατέρας του χειροτέρευε συνεχώς και πως ο ίδιος τηλεφώνησε στον κατηγορούμενο για να ζητήσει βοήθεια. «Μου είπε έλα να με βρεις σε ένα νοσοκομείο πίσω από το Χίλτον και εμφανίστηκε με ποδιά γιατρού και μου έδωσε ένα χάπι να το πάω στον πατέρα μου κι ένα μέλι από το Άγιο Όρος. Η κατάσταση χειροτέρευε συνεχώς. Από τα μέσα Ιουλίου ο πατέρας μου χρειάστηκε συσκευή οξυγόνου. Εμείς είχαμε διακόψει τις θεραπείες στο νοσοκομείο γιατί είχαμε πλέον γιατρό τον Κόντο. Αν και χειροτέρευε η κατάσταση, ο Κοντός επέμενε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις δόσεις των βοτάνων για να μικρύνουν οι όγκοι. Όλο και αύξανε ποσότητες υγρών, που στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο πατέρας μου δε γινόταν. Του δημιουργούσε τυμπανισμούς, αυτό πίεζε τον πνεύμονα».

«Ορό με βότανα»

Η κατάσταση του ασθενούς χειροτέρευε συνεχώς, σε σημείο που χρειάστηκε να κάνει παρακεντήσεις για να αφαιρείται το υγρό που συγκεντρώνονταν στον πνεύμονα του. Ο μάρτυρας είπε: «Εμείς του λέγαμε ότι ο ασθενής χειροτερεύει, έλα να τον δεις. Ήρθε γύρω στις αρχές Αυγούστου και μας έδειξε ταυτότητα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού. Αφού είχαμε ξεκινήσει παρακεντήσεις, τον πήραμε και του είπαμε ότι ο ασθενής δε μπορεί να πιει. Και μας είπε να πάρουμε νοσοκόμα που θα του βάζει με ορό με τα βότανα. Από ένα σημείο και μετά οι φλέβες του καταστρέφονταν και το υγρό ήταν κάπως καυστικό και του δημιουργούσε σαν εκζέματα. Μια ημέρα πριν πεθάνει μας είπε να του δώσουμε σόδα με νερό για να φύγουν τα φλέγματα» ανέφερε ο μάρτυρας για να επισημάνει με δάκρυα στα μάτια: «Εμείς ότι κάναμε το κάναμε για να βοηθήσουμε τον πατέρα μου».

«Εμπιστεύτηκα το παιδί μου σε έναν δολοφόνο»

Συγκλόνισε με την κατάθεσή της, πριν από λίγο, και η μητέρα ενός 16χρονου αγοριού που είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον εγκέφαλο και έπεσε στα χέρια του 48χρονου «ογκολόγου – βοτανολόγου». Το αποτέλεσμα ήταν το παιδί να καταλήξει σε κώμα στο νοσοκομείο και να αποβιώσει.

Η γυναίκα ανέφερε στην κατάθεσή της πως ο κατηγορούμενος της υποσχέθηκε πλήρη ίαση αποσπώντας της 22.000 ευρώ για …αποστάγματα και ενέσεις. «Δεν καταλάβαινα τι γίνεται, ποια ήταν η αλήθεια και ποια τα ψέματα, σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου, τη ροκάνισε. Εμπιστεύτηκα τη ζωή του παιδιού μου σε ένα δολοφόνο, πως το άφησα; Μπορούσαμε να πάμε στην Ελβετία, αλλά δε πίστεψα ότι θα μπορούσαν να το κάνουν καλά», ανέφερε η μάρτυρας με δάκρυα στα μάτια.

Τα όσα είπε η χαροκαμένη μάνα για το εύρος της δράσης του 48χρονου κατηγορούμενου, προκαλούν σοκ. Ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας στο ακροατήριο: «Έμαθα για αυτόν (σ.σ. για τον «ψευτογιατρό») από το δικηγόρο Αθηνών Μ.Γ., που μου είχε πει ότι έχει εμπιστευθεί ένα δικό της άνθρωπο, τον πατέρα της, σε ένα εξαιρετικό επιστήμονα και ότι ο πατέρας της πάει εξαιρετικά, πολύ καλύτερα, από τις χημειοθεραπείες. Θέλαμε πλήρη ίαση, να φύγουμε από αυτήν την περιπέτεια. Μας την υποσχέθηκε. Μου μίλησε με σπουδαία λόγια η δικηγόρος, για ένα μεγάλο βιογραφικό, ότι δεν είναι θέμα χρημάτων, ότι θέλει να βοηθήσει τον κόσμο. Πρώτο στίγμα, που πήρα από τη τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, είναι ότι υπάρχουν θεραπείες για λίγους που δεν μπορούν να τις έχουν όλοι οι άνθρωποι. Μου είπε «εγώ μπορώ να τις παράσχω». Εξέφρασα αμφιβολίες. Η απάντηση που πήρα είναι ότι υπάρχουν πρωτόκολλα, πειραματικά, εξειδικευμένα, αποκλειστικά για αυτόν τον ασθενή. Εμείς ψάχναμε διαρκώς και στη Αμερική για άλλες θεραπείες».

Ακολούθως, η γυναίκα περιέγραψε στο δικαστήριο τη συνάντησή της με τον «ψευτογιατρό», η οποία- όπως είπε – σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών! Η μάρτυρας ανέφερε: «Ήταν κλινική με πάρα πολύ κόσμο. Τους λέω θέλω «τον γιατρό τον κύριο Κόντο». Ήταν ένας πολύ καλοντυμένος κύριος, με φυσιολογική παρουσία. Ποτέ δε φορούσε στολή γιατρού. Ήρθε και με πήγε στο ιατρείο του. Εκείνη την ώρα, έμπαινε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Τότε μου είπε: «αυτός ο κύριος υπήρξε πρόεδρος κυπριακής δημοκρατίας, είχε καρκίνο τελικού σταδίου και τον βλέπετε τώρα;»».

Όπως ανέφερε η μάρτυρας η επόμενη συνάντησή της με τον 48χρονο κατηγορούμενο, έγινε τέλη Ιουνίου και κατά τη διάρκειά της ο «ψευτογιατρός» της ζήτησε να γνωρίσει τον άνδρα της και να δει και παιδί. «Είχα πειστεί ότι υπάρχει ένα όπλο άλλο το οποίο μπορεί να προσφέρει πλήρη ίαση στο παιδί μου» είπε η μητέρα του παιδιού και προσέθεσε: «Σε εμένα είπε για φάρμακα, διότι ήξερε τί έπρεπε να πει σε μένα, με τρόπο που του μίλησα. Το ότι μου σύστησε γιατρό δικηγόρος ήταν για μένα καθοριστικό».

Στη συνέχεια η μάρτυρας αναφέρθηκε στην υποτροπή που παρουσίασε η υγεία του παιδιού της, την οποία όμως ο «ψευτογιατρός» δεν έβλεπε! «Δεν υπάρχει υποτροπή. Αυτά είναι πλασματικά, «ξεκινάμε θεραπεία, θα σας δώσουν παιδί παράλυτο (σ.σ. οι εξειδικευμένοι γιατροί από το εξωτερικό στους οποίους είχε αποτανθεί η οικογένεια), η θεραπεία πρέπει να ξεκινήσει τώρα», ήταν η απάντηση που της έδινε.

«Μαράζωνε το παιδί μου»

Η γυναίκα ανάφερε πως όταν το παιδί της ξεκίνησε τη θεραπεία του «ψευτογιατρού» άρχισε να αδυνατίζει χάνοντας 20 κιλά σε δύο μήνες. Η μάρτυρας κατέθεσε: «Ο γιος μου, μου έλεγε: «πηγαίνω στο σχολείο μόνο για να μην σας βλέπω με μπουκαλάκια και σταγόνες». Μαράζωνε μέρα με τη μέρα. Το έβλεπα και του είπα του Κόντου «θέλουμε να έρθουμε Αθήνα, να μας βάλετε στο κέντρο της Ελβετίας» Εκείνος μου απαντούσε «Δε συμβαίνει τίποτα, όλα καλά». Μου παρουσίαζε το παιδί μου, κακομαθημένο. Κι πίστευα ό,τι μου έλεγε». Επιπρόσθετα η γυναίκα κατέθεσε ότι ο 48χρονος τους έλεγε ότι οι μαγνητικές εξετάσεις είναι καθαρές ενώ είχαν ευρήματα. Μάλιστα, είχε φτάσει στο σημείο λίγο πριν το παιδί πέσει σε κώμα, να της λέει ότι κάνει εμετούς λόγω γαστρεντερίτιδας επαναλαμβάνοντας τη χαρακτηριστική του φράση «μη φοβού».

Τέλος, η μάρτυρας ανέφερε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της ότι η ίδια γνώρισε «ψευτογιατρό» και στην οικογένεια της 14χρονης, επίσης θύματος του. «Εγώ είμαι η αιτία, τον εμπιστεύτηκαν επειδή τον εμπιστευτήκαμε εμείς».

[ΠΗΓΗ]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή