Τούρτα κάστανο με σοκολάτα | Συνταγή ημέρας

Υλικά Συνταγής

  • Για τη γέμιση
  • 500 γραμ. προβρασμένα κάστανα (εμπορίου)
  • 300 ml γάλα φρέσκο
  • 200 γραμ. αμυγδαλόψιχα
  • 150 γραμ. κουβερτούρα
  • 120 γραμ. βούτυρο
  • 300 γραμ. ζάχαρη
  • 5 αυγά χωρισμένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • Για τη γκανάς σοκολάτας
  • 80 γραμ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 100 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη (60- 70% περιεκτικότητα σε κακάο)

Εκτέλεση

Για την τούρτα κάστανο με σοκολάτα, είτε αγοράζουμε προβρασμένα κάστανα για ευκολία, είτε τα βράζουμε εμείς και τα ξεφλουδίζουμε. Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά μου για να βράσετε και να καθαρίσετε εύκολα τα κάστανα. Τα ξεφλουδισμένα κάστανα πρέπει να είναι 500 γραμ. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα βράζουμε με το γάλα για 10΄, να μαλακώσουν, και κατόπιν πετάμε το γάλα.

Χτυπάμε στον κόφτη του μίξερ (μαχαίρια) τα αμύγδαλα, τη σοκολάτα και τα κάστανα.

Χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 7΄-8΄, μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, να τους αφομοιώσει το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα με τη σοκολάτα και τα κάστανα, καθώς και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Χτυπάμε τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι σε μαρέγκα, μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορφές. Ρίχνουμε 2 κουταλιές μαρέγκα στο μείγμα και χτυπάμε απαλά να αραιώσει. Έπειτα, απαλά διπλώνουμε μέσα στο μείγμα την υπόλοιπη μαρέγκα με σπάτουλα.

Βουτυρώνουμε πολύ καλά μία φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ. και στρώνουμε στον πάτο αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 45΄ στους 150οC, σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα. Αφήνουμε να κρυώσει, έπειτα ξεφορμάρουμε και τοποθετούμε το γλυκό σε τουρτιέρα.

Για τη γκανάς σοκολάτας

Βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα, το μέλι και το βούτυρο.

Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μικρή κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να βράζει και φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Καλύπτουμε το μπολ για 1-2 λεπτά. Έπειτα ανακατεύουμε με μαρίζ, για να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει πυκνή, λεία και γυαλιστερή η γκανάς.

Προσοχή, αν δε λιώσει καλά η σοκολάτα μέσα στην κρέμα και μείνουν μικρά κομματάκια δε θα πήξει ποτέ!

Όσο είναι ζεστή είναι και ρευστή. Όταν κρυώσει σταθεροποιείται.

Αφήνουμε τη γκανάς να σταθεροποιηθεί, γαρνίρουμε με σαντιγί και μαρόν γλασέ.

πηγή : https://www.argiro.gr/recipe/tourta-sokolatas-me-kastana/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ