H γλυκιά συνταγή μας για σήμερα: Μπισκοτάκια Νutellotti με 3 υλικά!

Έχεις αυγά, αλεύρι & nutella; Φτιάξε μπισκότα Νutellotti!

Τα λένε Nutellotti και χρειάζονται μόνο 3 υλικά! Τα μπισκότα με το φινετσάτο ιταλικό όνομα αποτελούν sequel του πολυσυζητημένου «Έχεις αυγά, αλεύρι & nutella; Φτιάξε ένα κέικ!» που αγαπήθηκε από το κοινό και απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από τους κριτικούς (εντάξει, το παραδέχομαι, υπερβάλλω)! Με τους ίδιους γνωστούς πρωταγωνιστές στο ρόλο των υλικών, χωρίς μίξερ και αμελητέο χρόνο προετοιμασίας, τα Nutellotti αναμένεται να γνωρίσουν ανάλογη επιτυχία και να ικανοποιήσουν τους φαν των συνταγών «εύκολες, γρήγορες και με ελάχιστα υλικά», καθώς και τους απανταχού λάτρεις της nutella.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά

Θα χρειαστείτε:

  • ⅔ κούπας nutella (180g)
  • 1 μεσαίου μεγέθους αυγό
  • 1¼ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (150g)

Για τη γέμιση:

  • ½ κούπα nutella, κρύα από το ψυγείο (135g)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C, στις αντιστάσεις, και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με σύρμα χειρός τη nutella και το αυγό, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γυαλίσει το μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι στο μείγμα και να προκύψει μια απαλή ζύμη. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε για 15 λεπτά στην κατάψυξη (ή για μισή ώρα στο ψυγείο), μέχρι να σφίξει και να πλάθεται εύκολα.

  3. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και πλάθουμε 16 μπαλίτσες (περίπου 25g η καθεμία). Τις τοποθετούμε στη λαμαρίνα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν λίγο στο ψήσιμο. Με τη λαβή μιας ξύλινης κουτάλας ή με το δάχτυλό μας δημιουργούμε στο κέντρο κάθε μπαλίτσας μία κοιλότητα (προσέχουμε να μην τρυπήσουμε τον πάτο του μπισκότου), όπου θα βάλουμε τη γέμιση αφού τα ψήσουμε.
  4. Ψήνουμε τα μπισκότα, στη μεσαία σχάρα, για 10 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά στη λαμαρίνα. Στη συνέχεια, τα μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  5. Γεμίζουμε την κοιλότητα των μπισκότων με nutella, χρησιμοποιώντας κορνέ με μύτη σε σχήμα αστεριού ή ένα κουταλάκι. Τα διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί, μεταλλικό ή γυάλινο.

Σημειώσεις:
• Αν η ζύμη των μπισκότων κολλάει στα χέρια, δεν προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε για 15 λεπτά στην κατάψυξη (ή για μισή ώρα στο ψυγείο), μέχρι να σφίξει και να πλάθεται εύκολα.
• Πριν γεμίσουμε τα μπισκότα, είναι προτιμότερο να βάλουμε τη nutella για λίγη ώρα στο ψυγείο, ώστε να σφίξει.
• Η χρήση διαφορετικής πραλίνας φουντουκιού, μπορεί να διαφοροποιήσει το τελικό αποτέλεσμα εξαιτίας της διαφορετικής σύστασης.

Περισσότερα –> kouzinista.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή