Υλικά Συνταγής
- 130 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 70 γραμ. καλαμποκάλευρο
- 1-1/2 κ.γ. baking
- 2 πρέζες σόδα
- 1 κ.γ. ξύδι
- 290 γραμ. γάλα σόγιας
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
- 50 γραμ. ψιλοκομμένη κολοκύθα
Εκτέλεση
Αλμυρά vegan pancakes, μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή ιδανική για brunch ή και για πρωινό.
Για τα αλμυρά vegan pancakes, ετοιμάζουμε τα υλικά μας.
- Βάζουμε το ξύδι μέσα στο γάλα σόγιας.
- Ανακατεύουμε κι αφήνουμε για λίγα λεπτά στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, προσθέτουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, και σοτάρουμε την ψιλοκομμένη κολοκύθα για 2-3′.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, σοτάρουμε για ένα λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι, το baking powder και τη μαγειρική σόδα.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τα στερεά υλικά.
- Ρίχνουμε το γάλα με το ξύδι στα στερεά υλικά.
- Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά.
- Ανακατεύουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
- Αφήνουμε το μείγμα για τα αλμυρά pancakes για λίγο να σταθεί σκεπασμένο.
Πως ψήνουμε τα αλμυρά vegan pancakes
- Ζεσταίνουμε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Αλείφουμε με λίγο λάδι.
- Μόλις κάψει το τηγάνι ρίχνουμε 1/4 φλ μείγματος για κάθε πανκεικ.
- Ψήνουμε για 2′ και αναποδογυρίζουμε με προσοχή.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1-1/2′ κι από την άλλη πλευρά.
- Βγάζουμε τα pancakes σε πιατέλα.
- Γαρνίρουμε με αβοκάντο, τριμμένο καρότο και φυτικά αλλαντικά.
Τα αλμυρά και vegan pancakes είναι η απάντηση του απόλυτου, γευστικού vegan πρωινού. Με απλά υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο πιάτο που δε θα ζηλέψει σε τίποτα εκείνα των non vegan!