spot_img

Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ. «ΤΟ MYDATA ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ»
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λογιστών – Φοροτεχνικών και Ελευθ. Επαγγελμάτων Αρκαδίας, διοργανώνει, την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 στις 5.30 μ.μ. ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα: «MyData στην πράξη» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, 25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη.
Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

ΔΗΜΟΣΙΕΎΤΗΚΕ Ο ΟΔΗΓΌΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΏ
Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου προβλέπεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το νέο Εξοικονομώ για να υποδεχτεί τις αιτήσεις για μονοκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα. Το νέο πρόγραμμα στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση τουλάχιστον 50.000, 38% περισσότερων συγκριτικά με τον προηγούμενο κύκλο. Το «Εξοικονομώ 2021» θα συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), για την ενεργειακή αναβάθμιση 600.000 κτιρίων έως το τέλος της δεκαετίας.

ΆΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΌΜΟΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΜΈΝΟ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΆ, ΤΑ ΑΚΊΝΗΤΑ, ΤΑ ΛΙΠΆΣΜΑΤΑ, ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΆ ΜΗΧΑΝΉΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΟΦΆΡΜΑΚΑ
Νέο περιβάλλον τείνει να διαμορφωθεί στους συντελεστές ΦΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2025 σε πρώτη φάση και μέχρι το 2030 και μετά σε δεύτερη, με μεγάλη κερδισμένη την Ελλάδα, σύμφωνα με πρόταση οδηγίας όπως υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών, Ecofin. Η παρέμβαση και στις δύο φάσεις θα αφορά ακίνητα, τον ΦΠΑ στα νησιά, τα φυτοφάρμακα, τα αγροτικά μηχανήματα, το βαμβάκι κ.ά. Όπως προβλέπεται μεταξύ των άλλων η Ελλάδα θα έχει την δυνατότητα για εφαρμογή ειδικών, μειωμένων κατά έως 30% συντελεστών, ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για την υιοθέτηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στην αγορά των ακινήτων. Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2021 – ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ – ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΕ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»
Για τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε αναστολή η καταβολή της αναλογίας πραγματοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διά του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» και καταβάλλεται απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων – εργαζομένων, ως εξής: α. για το διάστημα αναστολής των συμβάσεων εργασίας έως την 30ή.11.2021, η καταβολή πραγματοποιείται έως την 21η.12.2021, β. για το διάστημα αναστολής των συμβάσεων εργασίας από 1.12.2021 έως 31.12.2021, η καταβολή πραγματοποιείται έως την 31η.1.2022.
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με την οποία καθορίζονται οι υπόχρεοι προς καταβολή του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων 2021 ο χρόνος καταβολής του, καθώς και η διαδικασία καθορισμού του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων 2021, που καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και η διαδικασία πληρωμής του.
Αναλυτικά εδώ

ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΌ Η ΤΑΥΤΌΤΗΤΑ, ΤΟ ΔΊΠΛΩΜΑ ΟΔΉΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΆΡΙΟ ΥΓΕΊΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΏΝ
Για την ανανέωση του διπλώματος οδήγησης μέσω πλατφόρμας που θα ξεκινήσει να λειτουργεί από αυτήν την εβδομάδα, μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρρακάκης. Ο υπουργός τόνισε ότι στο ψηφιακό μας πορτοφόλι θα έχουμε την ταυτότητά μας, την άδεια οδήγησης αλλά και το βιβλιάριο υγείας των παιδιών. “Το κινητό μας μετατρέπεται σε στοιχείο ταυτοποίησής μας. Αυτό που θα κάνουμε είναι να φτιάξουμε μια στοχευμένη υπηρεσία με τις υφιστάμενες ταυτότητες και τα διπλώματα οδήγησης και να τα προσθέσουμε στο wallet των κινητών. Η ιδέα είναι να έχουμε μια εφαρμογή ψηφιακού πορτοφολιού, wallet, ώστε να διευκολύνεται ο πολίτης με έναν ασφαλή τρόπο να έχει αυτά τα στοιχεία και μάλιστα με πρόσθετες μέριμνες προσωπικών δεδομένων”.

“ΜΗΧΑΝΙΣΜΌΣ ΈΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΊΗΣΗΣ”: ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΎΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΏΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΏΝ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΏΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ
Την ενεργοποίηση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας του “Μηχανισμού Έγκαιρης Προειδοποίησης”, στο πλαίσιο του Νόμου για τη ρύθμιση οφειλών και την παροχή 2ης ευκαιρίας ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.  Ο Μηχανισμός υλοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας και εφαρμόζεται σε εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 1023/2019. Η έγκαιρη προειδοποίηση, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, “αποτελεί μια καινοτόμο διαδικασία, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η οποία αποσκοπεί στον εντοπισμό περιστάσεων που μπορεί να οδηγήσουν σε αφερεγγυότητα. Και τούτο με σκοπό την πρόληψη της υπερχρέωσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων”.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Σας ενημερώνουμε ότι από 24 Δεκεμβρίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου, λόγω εορτών, δεν θα κυκλοφορεί το Οικονομικό – Επιχειρηματικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το 2022

Πηγή : https://arcadianet.gr/2021/12/%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b4%ce%b5%ce%bb%cf%84%ce%af%ce%bf-%ce%b5%cf%80-20/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή