spot_img

Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΤΟ MYDATA ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ»
Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκε το ενημερωτικό σεμινάριο που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Λογιστών – Φοροτεχνικών και Ελευθ. Επαγγελμάτων Αρκαδίας την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στις 5.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Θέμα του σεμιναρίου ήταν «Το myData στην πράξη» με κεντρικό εισηγητή τον κ. Χρήστο Κρίγκα, Οικονομολόγο-Φοροτεχνικό–Σύμβουλο Επιχειρήσεων
Αναλυτικό το δελτίο της εκδήλωσης και η παρουσίαση του εισηγητή εδώ.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ  ΤΟ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΏ 2021»
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021», στην ψηφιακή πλατφόρμα https://exoikonomo2021.gov.gr ταυτόχρονα για όλη την επικράτεια. Το σύστημα υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτό για χρονικό διάστημα 50 ημερών και στόχος είναι η ενεργειακή αναβάθμιση περισσότερων από 50.000 κατοικιών σε όλη τη χώρα. Όπως επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το «Εξοικονομώ 2021» είναι πιο κοινωνικά ευαίσθητο, πιο δίκαιο και πιο αποδοτικό συγκριτικά με τα προηγούμενα προγράμματα. Οι σημαντικότερες αλλαγές, σε σχέση με το παρελθόν, αφορούν στην κατάργηση της χρονικής προτεραιότητας στην αξιολόγηση των αιτήσεων, στη θέσπιση κοινωνικών κριτηρίων αξιολόγησης και στη δημιουργία λίστας επιλαχόντων.

ΑΑΔΕ: ΠΛΉΡΗΣ ΟΔΗΓΌΣ ΓΙΑ ΤΙΣ E-ΓΟΝΙΚΈΣ ΠΑΡΟΧΈΣ
Υποχρεωτικά από την ερχόμενη Δευτέρα 20/12 κάθε μεταβίβαση ακινήτου με δωρεά ή γονική παροχή θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ. Η δήλωση δωρεάς/γονικής παροχής συμπληρώνεται από τον πιστοποιημένο συμβολαιογράφο που θα καταρτίσει την συμβολαιογραφική πράξη και υποβάλλεται από τους συμβαλλομένους με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών TAXISnet. Σε έναν οδηγό με 97 ερωτήσεις-απαντήσεις η ΑΑΔΕ επιχειρεί να λύσει κάθε απορία.
Μπορείτε να κατεβάσετε τον οδηγό εδώ.

ΡΕΚΌΡ ΕΠΕΝΔΎΣΕΩΝ ΣΕ STARTUPS ΤΟ 2021
Ο συνολικός αριθμός των startups που χρηματοδοτήθηκαν φέτος είναι περίπου 70, δηλαδή 30% περισσότεροι από πέρυσι, ενώ οι συνολικές επενδύσεις που εξασφάλισαν ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έκθεσης με στόχο την καταγραφή των ευκαιριών χρηματοδότησης και του προφίλ των «startups στην Ελλάδα 2020/21». Όπως προκύπτει από την έκθεση, οι 10 κορυφαίες ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) φέτος συγκέντρωσαν συνολικά 397 εκατ. ευρώ, υπερτριπλάσιο του ποσού που συγκεντρώθηκε πέρυσι. Οι startups που χρηματοδοτήθηκαν φέτος, συνολικά, είναι περίπου 70,30% περισσότερες από πέρυσι, ενώ οι συνολικές επενδύσεις που εξασφάλισαν ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ.

ΙΝΣΕΤΕ: H ΕΛΛΆΔΑ ΣΤΟ TOP-10 ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΏΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΏΝ ΣΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌΤΕΡΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΈΣ ΑΓΟΡΈΣ 
To ισχυρό brand του ελληνικού τουρισμού επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα έρευνας με θέμα «Tάσεις και προτιμήσεις για διεθνή ταξίδια στις αγορές της Ελλάδας σε Ευρώπη και ΗΠΑ» που διενήργησε η Censuswide για λογαριασμό του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ). Ειδικότερα, η έρευνα έδειξε ότι η Ελλάδα είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός, αφού βρίσκεται στο top-10 των ευρωπαϊκών προορισμών των υπό εξέταση αγορών. Η καλύτερη θέση της Ελλάδας είναι η 2η στην ιταλική αγορά, ενώ είναι 3η στις αγορές του Ην. Βασιλείου, της Γερμανίας και της Γαλλίας και 5η σε αυτήν της Αυστρίας.

ΑΑΔΕ: ΨΗΦΙΑΚΆ ΟΙ ΔΗΛΏΣΕΙΣ ΦΌΡΟΥ ΔΩΡΕΏΝ ΚΑΙ ΓΟΝΙΚΏΝ ΠΑΡΟΧΏΝ ΣΤΟ MYPROPERTY
Από  τη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου, οι δηλώσεις φόρου δωρεών και γονικών παροχών υποβάλλονται μέσω του myProperty. Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής, υποβάλλονται αρχικές δηλώσεις για δωρεές ακινήτων, που βρίσκονται εντός αντικειμενικού συστήματος, καθώς και για οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο μεταβιβάζεται με συμβολαιογραφικό έγγραφο δωρεάς ή γονικής παροχής. Από τις 20 Δεκεμβρίου, οι δηλώσεις αυτές υποβάλλονται υποχρεωτικά ψηφιακά. Σε ό,τι αφορά δηλώσεις, που έχουν υποβληθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ σε έντυπη μορφή, εξακολουθούν να ισχύουν και διεκπεραιώνονται κανονικά, εκτός αν οι συμβαλλόμενοι τις ανακαλέσουν.

ΜΕ PCR TEST ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας Covid-19. Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19/12 και ώρα 06:00.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΠΕ ΚΑΙ ΙΚΕ
Τροποποιήθηκαν οι διατάξεις των νόμων 3190/1955 (Α’ 91) και 4072/2012 (Α’ 86), σχετικά με τη διάρκεια των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) και των Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών (ΙΚΕ), όπως διευκρινίζει ανακοίνωση η  Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Ειδικότερα σύμφωνα με τα άρθρα 50 έως 55 του ν. 4872/2021 (Α’ 247), η διάρκεια και των δύο εταιρικών μορφών  ΕΠΕ και ΙΚΕ μπορεί πλέον να είναι ορισμένου ή αορίστου χρόνου, ενώ για όσες εταιρείες έχουν επιλέξει διάρκεια ορισμένου χρόνου, η διάρκεια θα μετατρέπεται αυτόματα σε αορίστου χρόνου, εκτός εάν οι εταίροι αποφασίσουν τη λύση τους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση εδώ.

ΣΕ ΠΙΛΟΤΙΚΉ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΟ MYERGANI.GOV.GR
Σε πιλοτική λειτουργία τέθηκε η νέα υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων myergani.gov.gr και αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της ψηφιακής κάρτας εργασίας. “Το myergani είναι δύναμη στα χέρια του εργαζόμενου. Αποτελεί εγγύηση για την τήρηση του ωραρίου του αλλά και των υπερωριών του. Πλέον, κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να δει ο ίδιος όσα έχει δηλώσει ο εργοδότης του για εκείνον”, υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά την παρουσίαση της νέας υπηρεσίας. Όπως σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, «στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εφαρμόζουμε ένα ολιστικό σχέδιο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγοράς εργασίας, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της “μαύρης” και της υποδηλωμένης εργασίας”

Σας ενημερώνουμε ότι από 24 Δεκεμβρίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου, λόγω εορτών, δεν θα κυκλοφορεί το Οικονομικό – Επιχειρηματικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το 2022

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή