spot_img

Γαλοπούλα ογκρατέν | Συνταγή ημέρας

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. φιλέτο γαλοπούλας στήθος
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 1 πράσο κομμένο σε φέτες
  • 1 συσκευασία συσκευασία ντοματάκια αποφλοιωμένα ολόκληρα
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2 φλ. βρασμένο ρύζι
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι
  • αλάτι -πιπέρι
  • Για τον πουρέ
  • 6 πατάτες
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για την γαλοπούλα ογκρατέν,

κόβουμε το φιλέτο σε μπουκιές για τη γαλοπούλα ογκρατέν.

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τη γαλοπούλα για 5-6 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά κι αφήνουμε να μαραθούν για 3-4 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί.
  • Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και τις ντομάτες.
  • Τις πατάμε με κουτάλα να λιώσουν.
  • Προσθέτουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να μαλακώσει η γαλοπούλα.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Σε μικρό πυρίμαχο σκεύος αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο.
  • Κάνουμε μια στρώση το ρύζι και το μισό τυρί.
  • Απλώνουμε τη γαλοπούλα με τη σάλτσα.
  • Τέλος απλώνουμε σε μια στρώση τον πουρέ.
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά να ροδίσει ελαφρά.

Για τον πουρέ

  • Κόβουμε τις πάτάτες σε μικρά κομμάτια και τις βράζουμε για περίπου 15 λεπτά να μαλακώσουν.
  • Τις στραγγίζουμε.
  • Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τις λιώνουμε με πηρούνι.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατέυουμε πολύ καλά.

πηγή : https://www.argiro.gr/recipe/galopoula-ograten/

πηγή εικόνας : https://www.sintayes.gr/syntages/patates-ogkraten-me-tiria-kalampoki-ke-kapnisti-galopoula/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή