Καριόκες | Συνταγή ημέρας

Φτιάξτε σπιτικές καριόκες για να κεράσετε τους καλεσμένους σε μέρες γιορτών. Βάλτε μπισκότα και θα έχετε την πιο πετυχημένη συνταγή. Αν έχετε γλυκά που περίσσεψαν όπως, μελομακάρονα, κουραμπιέδες ή κέικ μπορείτε να φτιάξετε τις πιο πεντανόστιμες καριόκες. Το Νο1 γλυκό κέρασμα για όλες τις γιορτές!

Υλικά Συνταγής

  • 250 γραμ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 ολόφρεσκα αυγά κατά προτίμηση βιολογικά
  • 450 γραμ. μπισκότα πτι μπερ (ολικής άλεσης)
  • 500 γραμ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 200 γραμ. άχνη
  • 3 κ.σ. άγλυκο κακάο
  • 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • 600 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Καριόκες σπιτικές

Μία συνταγή από την Αργυρώ για να κεράσετε τους καλεσμένους σας. Οι καριόκες είναι αγαπημένο κέρασμα που μπορείτε να σερβίρετε στις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων κι όχι μόνο και όλοι τις απολαύσουν μέχρι την τελευταία μπουκιά. Οι καλύτερες, φυσικά, είναι οι σπιτικές και θα γίνουν απόλυτα πετυχημένες αν ακολουθήσετε πιστά την συνταγή. Καριόκες μπορείτε να φτιάξετε και με γλυκά που περίσσεψαν, όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες ή κέικ. Κάντε τες με μπισκότα και όλοι θα ξετρελαθούν.

Για τις καριόκες,

αλέθουμε πρώτα σε σκόνη τα μπισκότα.

  • Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα με την ζάχαρη άχνη για 10΄ μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρέμα το μίγμα.
  • Προσθέτουμε λίγη λίγη τη μαργαρίνη, το κακάο, το μπισκότο, το κονιάκ, τη βανίλια και τέλος, την καρυδόψιχα.
  • Τελειώνουμε το ζύμωμα των υλικών με το χέρι.
  • Χωρίζουμε σε 4 κομμάτια τη ζύμη και πλάθουμε σε ρολό.
  • Τυλίγουμε τα ρολά σε μεμβράνη στρίβοντας τις άκρες σαν καραμελόχαρτο για να συμπιεστεί το ρολό και να πάρει καλύτερο σχήμα.
  • Παγώνουμε τα ρολά για 1-1/2 ώρα στην κατάψυξη.
  • Έπειτα αφαιρούμε τη μεμβράνη, κόβουμε σε φέτες με κοφτερό μαχαίρι, πάχους 1 εκ., και μία μία βουτάμε τις καριόκες σε σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί.
  • Γυρίζουμε με τη βοήθεια δύο πιρουνιών κι από την άλλη πλευρά.
  • Αφήνουμε τις καριόκες σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σφίξει η σοκολάτα.
  • Τις διατηρούμε στο ψυγείο.

Η καριόκα είναι το κέρασμα που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπιτικό. Μία εύκολη λύση και ταυτόχρονα πολύ νόστιμη. Σε μόλις μία μπουκιά απολαμβάνεις το χοντροκομμένο καρύδι και τα τριμμένα μπισκότα, ενώ η σοκολάτα συμπληρώνει την απόλαυση. 

Έχετε μια πιατέλα με καριόκες στο μπουφέ σας και θα έχετε το καλύτερο κέρασμα.

πηγή : https://www.argiro.gr/recipe/kariokes/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ