Φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο με ντοματίνια και γραβιέρα

0
50

Εύκολη συνταγή, έτοιμη σε 30′! Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο, με γραβιέρα σε γλυκόξινη σάλτσα και ντοματίνια βουτύρου. Η σάλτσα που μένει στο ταψί είναι υπέροχη. Τιμήστε την με φρέσκο τραγανό ψωμί.

Υλικά Συνταγής

  • Για το φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
  • 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμενη (προαιρετικά)
  • λίγη φρέσκια ρίγανη
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • 4 φιλέτα κοτόπουλο στήθος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τα ντοματίνια βουτύρου με κρέμα βαλσάμικο
  • 300 γραµ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα (ή ένα ξερό κρεμμύδι)
  • 4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 2 σπασμένες σκελίδες σκόρδο
  • από λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό-θυμάρι και ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το τελείωμα
  • 4 κ.σ. τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση

 Για το φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο

Για να φτιάξουμε το ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο, μαρινάρουμε πρώτα τα φιλέτα.

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά για την μαρινάδα του κοτόπουλου, δηλαδή το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσάμικου, αλατοπίπερο, βότανα, σκόρδο και την καυτερή πιπεριά.
  • Τα ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε στο μπολ τα φιλέτα κοτόπουλο και κάνουμε ελαφρύ μασάζ να πάει παντού η μαρινάδα.
  • Σκεπάζουμε κι αφήνουμε στον πάγκο για 10-15′.

Για τα ντοματίνια βουτύρου με κρέμα βαλσάμικο

  • Βάζουμε όλα τα υλικά στο ταψί. Ντοματίνια, σκόρδο, κρεμμύδι, βότανα, αλατοπίπερο, κρέμα βαλσάμικου και το βούτυρο λιωμένο.
  • Τα ανακατεύουμε με τα χέρια καλά και τα απλώνουμε στη βάση του ταψιού για το φιλέτο κοτόπουλο.
  • Πάνω ακουμπάμε τα μαριναρισμένα φιλέτα κοτόπουλο με το στήθος προς τα πάνω.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200-210 βαθμούς C στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, για περίπου 25′. Τότε, πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με τη γραβιέρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2-3′ επιπλέον, ώστε να λιώσει το τυρί.

Σερβίρεται ζεστό, με σαλάτα εποχής και φρέσκο τραγανό ψωμί.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !

πηγή: https://www.argiro.gr/recipe/fileto-kotopoulo-sto-fourno-me-ntomatinia-kai-graviera/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ