Η αξία του πρωινού γεύματος!

Το πρωί τρώγε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος

«Πίσω από αυτά τα λόγια κρύβεται μια μεγάλη αλήθεια για το πρώτο γεύμα της ημέρας το πρωινό. Ένα καλό και υγιεινό πρωινό γεύμα έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας. Το κυριότερο είναι ότι μετά τη νηστεία της νύχτας ξυπνάει τον μεταβολισμό μας και παρέχει στο σώμα μας την απαραίτητη ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά.»

…..

«Ιδιαίτερα σημαντικό για την ανάπτυξή τους είναι η κατανάλωση πρωινού για παιδιά και εφήβους. Μάλιστα έχει διαπιστωθεί από πολλές μελέτες, η θετική επίδραση που έχει το πρωινό στη μνήμη, στη συγκέντρωση και στη δημιουργικότητα που έχουν τα παιδιά σχολικής ηλικίας. Επιλέξτε λοιπόν ένα πρωινό για παιδιά με ποικιλία στα υλικά, πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία. Με αυτό τον τρόπο θα δώσετε μια επιπλέον ώθηση στα παιδιά σας έτσι ώστε να αποδίδουν καλύτερα τόσο στο μαθήματα του σχολείου όσο και στις αθλητικές και άλλες σωματικές δραστηριότητές τους.»

……

«Και αν αναρωτιέστε τι να φτιάξω λοιπόν για πρωινό; Η απάντηση για τον καθένα μας είναι διαφορετική και έχει να κάνει με την ηλικία, τις διατροφικές συνήθειες, και τις ενεργειακές απαιτήσεις του κάθε σώματος. Το καλύτερο πρωινό για τον καθένα είναι αυτό που μπορεί να απολαύσει και συγχρόνως να πάρει την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Έτσι ενώ για κάποιον το ιδανικό πρώτο γεύμα της ημέρας μπορεί να είναι ένα πλούσιο πρωινό με αυγά, για κάποιον άλλο μπορεί να είναι γάλα με δημητριακά. Ιδέες για πρωινό υπάρχουν πολλές και ο καθένας μπορεί να επιλέξει αυτές που του ταιριάζουν.  Για το πιο νόστιμο και χορταστικό και υγιεινό πρωινό, συνταγές μην ψάχνετε. Εδώ θα τις βρείτε μαζεμένες για να επιλέξετε αυτές που σας ταιριάζουν, αυτές που θα αγαπήσετε και θα εντάξετε εύκολα στην καθημερινότητά σας.»

…..

πηγή : https://www.argiro.gr/recipe-category/proino/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!