Με Λιόλιο και Γιαννάκη παρουσιάστηκε στην Καλαμάτα το βιβλίο του Σταύρου Κουκάκη “Το ταξίδι των Αναμνήσεων”

το βιβλίο του Σταύρου Κουκάκη «Το Ταξίδι των Αναμνήσεων»

Με την τιμητική παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) Βαγγέλη Λιόλιου και του Hall Of Famer και Προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ) Παναγιώτη Γιαννάκη πραγματοποιήθηκε –αποχαιρετώντας το 2021- η παρουσίαση του βιβλίου «Το Ταξίδι των Αναμνήσεων» του Σταύρου Κουκάκη.

Μία εκδήλωση όπου οι φίλοι του μπάσκετ έδωσαν δυναμικό παρών, δείχνοντας έτσι το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό τους για την έκδοση αυτή, ενώ παράλληλα αναδείχθηκαν συναισθήματα, όπως η συγκίνηση, η νοσταλγία και η αγάπη για το μπάσκετ, καθώς τόσο, οι ομιλητές που χαιρέτισαν την εκδήλωση, όσο και αυτοί που παρουσίασαν το βιβλίο έβγαλαν ωραίες σκέψεις και ιστορίες από το παρελθόν.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος τόνισε τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του βιβλίου με την φράση «Βλέποντας το παρελθόν θα πρέπει να οραματίζεσαι το μέλλον. Πρέπει να ξαναζωντανέψουμε το όραμα στους παράγοντες και την δίψα στους προπονητές να διδάξουν τα παιδιά».

Από την πλευρά του, ο Hall Of Famer Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε την σημασία του βιβλίου, ενώ τόνισε την διαδικασία που πρέπει να γίνει από δω και πέρα «Να παρακινήσουμε τα παιδιά και να βρούμε τρόπο να επικοινωνήσουμε με αυτά. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που να αγαπάνε το παιχνίδι και συγχρόνως να δουλέψουν για αυτό. Η περιοχή έχει αναδείξει και προσφέρει παιδιά που συνέβαλλαν στις επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ, εκπροσωπώντας την πατρίδα μας σε όλο τον κόσμο.»

Χαιρέτισαν ακόμα την εκδήλωση, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, οι Δήμαρχοι Καλαμάτας (Θανάσης Βασιλόπουλος) Μεσσήνης (Γιώργος Αθανασόπουλος), που στάθηκαν στην σημασία του βιβλίου και δεν ξέχασαν να αναφερθούν στην βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στις περιοχές τους.

Το βιβλίο προλόγισαν με ξεχωριστό τρόπο, ο προπονητής μπάσκετ Ντίνος Κουμανάκος και οι διεθνείς παίκτες Νίκος Χατζής και Νίκος Παπανικολόπουλος, που συγκίνησαν με τα λεγόμενά τους, όλους τους παρευρισκόμενους.

Αυτή ήταν η τρίτη παρουσίαση του βιβλίου, μετά την πρώτη που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης στις 20 Σεπτεμβρίου και την δεύτερη, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Αρχαίας Ολυμπίας στις 29 Οκτωβρίου, κατά την διάρκεια του 8ου Διεθνούς Αθλητικού Σχολείου.

Την 1η Δεκεμβρίου ήρθε η διπλή βράβευση στα «24ά Δημοσιογραφικά Βραβεία της Χρονιάς» που έγιναν στο Μουσείο της Ακρόπολης, πρώτα για την πολυτελή έκδοση του βιβλίου και στη συνέχεια για το θέμα με την «επιστροφή του δαχτυλιδιού στην Αταλάντη Τασουλή μετά από 24 χρόνια» βραβείο που έχει αθλοθετηθεί στην μνήμη του ιδρυτικού μέλους του ΠΣΑΤ Γιώργου Παντούρη.

«Το ταξίδι των αναμνήσεων» πρόκειται να τοποθετηθεί στη βιβλιοθήκη του Μουσείου του Μπάσκετ της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη, το αμέσως επόμενο διάστημα, εκεί που έχουν πάρει την θέση τους και τα δύο προηγούμενα βιβλία του Σταύρου Κουκάκη, το «Δέκα και Ένα Χρόνια Μπάσκετ», που εκδόθηκε το 2002 και «Η Ιστορία Ενός Σαραντάρη», που εκδόθηκε το 2016.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!