Μητσοτάκης: Νέα, πολύ μεγαλύτερη αύξηση στον κατώτατο μισθό από την 1η Μαΐου

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού ανακοίνωσεε απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξή του στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω”.

“Έχω ζητήσει από το υπουργείο να εκκινήσει άμεσα την διαδικασία για δεύτερη αύξηση κατώτατου που θα εφαρμοστεί από την 1η Μαΐου και θα είναι σημαντική και πολύ μεγαλύτερη από την αύξηση του 2% που είδαν οι εργαζόμενοι από 1ης Ιανουαρίου του 2022“, αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στο σχετικό απόσπασμα που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, χωρίς να διευκρινίζει το ακριβές ποσοστό.

Οι πληροφορίες του TheTOC κάνουν λόγο για αύξηση που θα κυμανθεί στα επίπεδα του 5-8%. Το επιτρέπει άλλωστε η μεγάλη ανάπτυξη που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, ενώ το επιβάλει η μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού και οι ανατιμήσεις- όχι μόνο στην ενέργεια- αλλά και σε βασικά είδη κατανάλωσης, που ροκανίζουν το εισόδημα των μισθωτών.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο κατώτατος μισθός ενδέχεται να βρεθεί σε επίπεδα άνω των 700 ευρώ από 1ης Μαΐου, με ορισμένες πληροφορίες να κάνουν λόγο για αύξηση 6%, γεγονός που σημαίνει ότι ο κατώτατος μισθός θα φτάσει στα 703 ευρώ

Έρχεται νέο πακέτο στήριξης επιχειρήσεων-εργαζομένων

Την ίδια ώρα, ο κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλει και νέο πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από τα τελευταία περιοριστικά μέτρα.

“Αύριο τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Εργασίας θα ανακοινώσουν ένα νέο πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων σε κλάδους οι οποίοι επλήγησαν από αυτό που συνέβη από την Πρωτοχρονιά και μετά. Αναφέρομαι και στους κλάδους του πολιτισμού και του κλάδου της εστίασης που έχουν υποστεί μια ζημιά θα έχουν τη δυνατότητα για δύο εβδομάδες σε πρώτη φάση -εκτιμούμε ότι τα μέτρα δεν θα χρειαστεί να τα κρατήσουμε περισσότερο- να βάλουν το 25% των εργαζομένων τους σε καθεστώς αναστολής άρα να πληρώνονται από το κράτος”, είπε ο πρωθυπουργός.

Δείτε περισσότερα και τη συνέντευξη στο thetoc.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ