Ποιοι θα μπορούν να πάρουν τα χάπια για τον κορωνοϊό;

Όπως μετέδωσε το Mega, τα αντιικά χάπια θα χορηγούνται σε ανοσοκατασταλμένους, άτομα με διαβήτη, άτομα με παχυσαρκία και άτομα με καρδιακές παθήσεις.

Επίσης, σύμφωνα με το Mega, προϋπόθεση για τη χορήγησή τους θα είναι αυτά τα άτομα να έχουν θετικό μοριακό τεστ.

Σημειώνεται πως η πλατφόρμα για τη χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων έχει κλείσει και οι 2.000 δόσεις έχουν δοθεί σε ασθενείς.

Ακολουθεί η απάντηση της Μ. Γκάγκα για τα χάπια:

«Τα μονοκλωνικά αντισώματα, αυτά που φέραμε, έχουν όλα δοθεί και η πλατφόρμα έχει κλείσει και ξεκινάμε τη χορήγηση των χαπιών, των αντιικών.

Η πλατφόρμα ανοίγει ως αύριο και θα μπορεί να γίνεται με τα ίδια χαρακτηριστικά για τους ασθενείς. Πάλι με συνταγογράφηση από τους γιατρούς. Εδώ δεν έχει δοθεί άδεια, άρα ο ασθενής θα υπογράφει για να πάρει τα φάρμακα.

Είναι αντιικά φάρμακα που έχουν μια πρώτη θετική γνωμοδότηση, αλλά όχι έγκριση. Είναι αποτελεσματικά. Άρα οι γιατροί τα συνταγογραφούν στις ίδιες ομάδες ασθενών που ήταν μέχρι τώρα. Τα ελέγχει η ίδια Επιτροπή και δίνει έγκριση.

Τα φάρμακα θα μπορούν να δίνονται είτε από τα νοσοκομεία για τους νοσηλευόμενους είτε από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για τους ανθρώπους που είναι εξωτερικοί ασθενείς. Αφορούν, δηλαδή, ανθρώπους με ήπια νόσο, που πρέπει να είναι σε νοσηλεία. Δεν το δίνουμε και πάλι σε αναπνευστική ανεπάρκεια. Άλλωστε είναι χάπια. Κάποιος που είναι διασωληνωμένος δεν θα τα πάρει. Είναι για τις ίδιες κατηγορίες ασθενών, απλά η πρόσβαση είναι και από τα νοσοκομεία και από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι γιατροί που θα κάνουν τη συνταγογράφηση θα χρειάζεται να καταχωρούν την 7η μέρα, μετά τη χορήγηση, και την 28η μέρα, την πορεία της νόσου του ασθενούς, για να ξέρουμε.

Άρα, δίνεται έγκριση από τον άρρωστο και παρακολουθείται η πορεία του ασθενούς. Έχουμε τα φάρμακα στη διάθεσή μας και ξεκινά η χορήγησή τους. Αυτή τη στιγμή κρίθηκε καλύτερο να συνεχίσουμε με χάπια».

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!