Απόδοση τιμής στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη για τα 179 χρόνια από το θάνατό του (φωτό)

Σαν σήμερα, 4 Φλεβάρη του 1843, έφυγε από τη ζωή ο Αρχιστράτηγος της Επανάστασης Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Η Παγγορτυνιακή Ένωση σεβόμενη τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας, ακύρωσε την καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης για το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στο κέντρο της Αθήνας που πραγματοποιεί κάθε χρόνο.

Αντ´ αυτού, η Ένωση ανήμερα της 179ης επετείου του θανάτου του Ήρωα τέλεσε τρισάγιο στον Τάφο των Κολοκοτρωναίων στο Α’ Κοιμητήριο, όπου και ο περικαλλής Ανδριάντας του Ήρωα. Στη συνέχεια αντιπροσωπεία του Δ.Σ. κατέθεσε στεφάνι τιμής. Το κλιμάκιο της Ένωσης αποτελούταν από τον Πρόεδρο Παναγιώτη Πλέσσια, τον Γεν.Γραμματέα Παναγιώτη Αγγελακόπουλο, το μέλος του Δ.Σ. Κώστα Σταθόπουλο και τον Επίτιμο Πρόεδρο Κωνσταντίνο Καλύβα.

Στεφάνι κατέθεσε και ο Σύνδεσμος Αρκάδων Ζωγράφου καθώς και ο Αρκάς Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασίλης Γιαννακόπουλος, που προσήλθε αυθόρμητα όπως και άλλοι θαυμαστές του «Γέρου του Μοριά» για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μεγαλύτερη μορφή του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821.

Να σημειώσουμε ότι το 1995 η Παγγορτυνιακή Ένωση είχε προχωρήσει στον εξωραϊσμό του τάφου του Ήρωα και στην τοποθέτηση του περικαλλούς μαρμάρινου ανδριάντα, καθώς μέχρι τότε ήταν παντελώς ξεχασμένος από την Πολιτεία, εγκαταλελειμμένος και χορταριασμένος. Στη βάση του ανδριάντα έχει χαρακτεί  το επίγραμμα: «ΣΙΓΑ ΔΙΑΒΑΤΗ. ΕΔΩ ΚΟΙΜΑΤΑΙ Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ, ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΜΗΝ ΤΟΥ ΤΑΡΑΖΕΙΣ»

Eικόνες & video –> e-gortynia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή