Κέικ με 3 υλικά | Συνταγή ημέρας

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. σπιτική πραλίνα φουντουκιού σοκολάτας, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το frosting

  • 200 γρ. τυρί κρέμα200 γρ.
  • σπιτική πραλίνα φουντουκιού σοκολάτας, σε θερμοκρασία δωματίου

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

  • ζάχαρη άχνη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, την πραλίνα σοκολάτας, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. 

Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, αφού πρώτα το περάσουμε από κόσκινο και ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα ή μαρίζ μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε μια αντικολλητική φόρμα 10×30 εκ. αδειάζουμε σιγά σιγά το μείγμα μας και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι ώστε να απλωθεί παντού το μείγμα ομοιόμορφα.

Ψήνουμε στον φούρνο για 40-45 λεπτά. Αν η φόρμα μας δεν είναι αντικολλητική τότε την βουτυρώνουμε και την κακαώνουμε. Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί το κέικ, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρό, τότε σημαίνει ότι το κέικ μας είναι έτοιμο. Αφού ψηθεί, το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Καλύτερα να το τοποθετήσουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει πιο εύκολα.

Εντωμεταξύ, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την πραλίνα σοκολάτας μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να χρειαστούμε το frosting. Μετά από περίπου 1 ώρα, απλώνουμε πάνω από το κέικ μας όλο το frosting. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε και κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι σε κομμάτια. 

Καλοφάγωτο!

πηγή : https://akispetretzikis.com/recipe/3103/keik-me-3-ylika

πηγή εικόνας: https://www.tasty-guide.gr/suntages/glukes-suntages/701905/afrato-keik-sokolatas/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή