Ψήφισμα 60 Γορτυνιακών Συλλόγων για την ανάγκη ολοκλήρωσης της Ε.Ο. Βυτίνας – Αρχαίας Ολυμπίας!

Μια ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη χάραξη ενός νέου οδικό άξονα Μεγαλόπολης – Αρχαίας Ολυμπίας προκάλεσε αναστάτωση, αλλά και αντίδραση Γορτυνίων. Όπως επισημαίνεται και στην εφημερίδας “Η Γορτυνία” πολλοί Σύλλογοι και φορείς μέσω της εφημερίδος μας εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε κάτι τέτοιο, καθώς θα αποδυνάμωνε όποια πιθανότητα υπάρχει (ακόμα και ελάχιστη) για την ολοκλήρωση και βελτίωση της Εθνική Οδού Βυτίνας – Αρχαίας Ολυμπίας, που αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των Γορτυνίων.

Σήμερα Τετάρτη 9.02 συγκαλείται το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, κατόπιν αιτήματος σύσσωμης της Αντιπολίτευσης, με μοναδικό θέμα  το δρόμο “Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία” μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις για παράλληλη χάραξη εναλλακτικής πρόσβασης μέσω Μεγαλόπολης.

Η Παγγορτυνιακή Ένωση άμεσα τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή της, ενώ απέστειλε και επιστολή διαμαρτυρίας στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Παράλληλα, 60 σχεδόν Γορτυνιακοί Σύλλογοι, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Τροπαιατών, δια της Προέδρου της Άννα Βούτα και του Γεν.Γραμματέα Μαρ.Πετρόπουλου, κινητοποιήθηκαν άμεσα προκειμένου να εκφράσουν τον προβληματισμό τους σχετικά με τα σχέδια της Περιφέρειας για τη χάραξη ενός νέου οδικού άξονα Μεγαλόπολης – Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ προηγείται η υλοποίηση του πολύπαθου δρόμου Βυτίνας – Αρχαίας Ολυμπίας.

Ετοίμασαν δε ένα εμπεριστατωμένο υπόμνημα-ψήφισμα στο οποίο γίνεται μια σύντομη ενημέρωση για την υφιστάμενη Ε.Ο. καθώς και τις ενέργειες που κατά καιρούς έχουν γίνει, θεωρώντας ότι είναι απαράδεκτο ένα τόσο σημαντικό έργο που είναι έτοιμο για δημοπράτηση να παραπέμπεται για άλλη μια φορά στις “καλένδρες” λόγω της αδιαφορίας των αρμοδίων με την επίκληση δικαιολογιών ότι δήθεν δεν είναι ανταποδοτικό.

Όλοι οι Σύλλογοι συνυπογράφουν το δίκαιο αίτημα του ποθητού και για δεκαετίες αναμενόμενου οδικού άξονα, δηλώνοντας ότι είναι αποφασισμένοι να δώσουν μέχρι τέλος τον αγώνα για την ολοκλήρωση του έργου.

Ακολουθεί πίνακας με τους εκπροσώπους των Συλλόγων που συμφωνούν με το αίτημα της ολοκλήρωσης της Εθνικής Οδού.

Α/ΑΣΥΛΛΟΓΟΣΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΙΔΙΟΤΗΤΑ
1ΑγιονέριΚαλλιντέρης ΓεώργιοςΠρόεδρος
2ΑετορράχηΠανόπουλος ΝίκοςΠρόεδρος
3Άσπρα ΣπίτιαΑδαμόπουλος ΓεώργιοςΠρόεδρος
4ΒάχλιαΑγγελόπουλος ΧρήστοςΓραμματέας
5ΒελιμάχιΘωμάς ΚωνσταντίνοςΠρόεδρος
6ΒούτσιΛούπη ΣούλαΠρόεδρος
7ΒυδιάκιΠαπαγιάννη ΕλένηΠρόεδρος
8ΒυζίκιΠαλυβός ΠαναγιώτηςΠρόεδρος
9ΓαλατάςΚυριακόπουλος ΔημήτρηςΓραμματέας

Δείτε ολόκληρo το ψήφισμα:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟ-ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ τελικο2

Πηγή: e-gortynia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή