Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση από την Αργολίδα – Τι ζήτησε για τους αγρότες (vid)

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Αργολίδα.

Σύμγωνα και με τις “Αργολικές Ειδήσεις”, ζήτησε άμεσες παρεμβάσεις για να υπάρξει ανακούφιση των παραγωγών, καθώς όπως είπε, “η ακρίβεια έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στους αγρότες”.
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζήτησε από την Αργολίδα που επισκέπτεται και συνομιλεί με αγρότες και κτηνοτρόφους οι οποίοι αγωνιούν για το εισόδημά τους που όπως είπαν “συρρικνώνεται στις παρούσες συνθήκες”, “να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους αγρότες” οι οποίοι όπως ανέφερε “βιώνουν συνθήκες ασφυξίας από την τρομακτική αύξηση του ενεργειακού κόστους και των αγροτικών εφοδίων” .

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι “διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη των αγροτικών εκμεταλλεύσεων στη χώρα, καθώς αγρότες και παραγωγοί δεν μπορούν να αντέξουν αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος 5 και 6 φορές πάνω από όσο πλήρωναν μέχρι σήμερα”.

“Είναι αναγκαίο να υπάρξει άμεσα παρέμβαση προκειμένου να υπάρξει ανακούφιση και δυνατότητα των παραγωγών να συνεχίσουν να παράγουν” επεσήμανε και κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι “αυτά τα αναγκαία μέτρα δεν πρόκειται να τα υλοποιήσει” διότι έγνοια της, όπως ανέφερε “είναι οι ισχυροί, η διαπλοκή και το μεγάλο κεφάλαιο”.

“Λύση είναι η δημοκρατική διέξοδος η λαϊκή ετυμηγορία οι εκλογές, η Προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει ανάσα και προοπτική στον κόσμο της παραγωγής στον κόσμο της εργασίας” είπε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε:
-Άμεση επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο
-Ειδική επιδότηση προκειμένου να αντισταθμιστεί η ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ρεύματος

Ο ΕΛΓΑ να κάνει άμεσα ελέγχους επισπεύδοντας τις αποζημιώσεις καθώς και να δημιουργηθούν προγράμματα ρευστότητας για τους παραγωγούς από την αναπτυξιακή τράπεζα για να μπορέσουν να σταθούν στις τρομακτικές δυσκολίες αυτού του χειμώνα και να κρατηθούν στην ύπαιθρο, να κρατήσουν υγιείς και ζωντανές τις παραγωγικές διαδικασίες

Σε αντίθετη περίπτωση όπως ανέφερε “θα υπάρξει τεράστιο ζήτημα για την οικονομία της χώρας, τεράστιο ζήτημα για την ύπαιθρο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή