Χαλάρωση Μέτρων: Αύξηση πληρότητας των γηπέδων – Ξεκινούν και πάλι οι σχολικές εκδρομές

Το “πράσινο φως” για την αύξηση στην πληρότητα των γηπέδων στο 50% άναψε πριν λίγο η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. Θετική εισήγηση και για σχολικές εκδρομές

Την άρση σειράς περιοριστικών μέτρων, όπως η αύξηση του αριθμού των φιλάθλων στο 50% της πληρότητας των γηπέδων αλλά και η επανεκκίνηση των σχολικών εκδρομών αποφάσισε να εισηγηθεί πριν λίγο η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων η οποία συνεδριάζει από νωρίς σήμερα το μεσημέρι. Πολύ πιθανόν να εισηγηθεί και την παρουσία ορθίων θαμώνων στα μπαρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή διαβλέποντας ότι παγιώνεται η πτωτική τάση της πανδημίας στη χώρα μας, αν και ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού παραμένει σε σχετικά υψηλό επίπεδο και ότι υποχωρούν σημαντικά και οι σκληροί δείκτες, είδε θετικά τα νέα ανοίγματα της κοινωνίας.

Τα βασικά θέματα της σημερινής συνεδρίασης ήταν η δυνατότητα αύξησης των ατόμων στην εστίαση και δη των όρθιων θαμώνων σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης, η αύξηση του ποσοστού των φιλάθλων στα γήπεδα σε επίπεδο άνω του 10%, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, η διοργάνωση των συνεδρίων δια ζώσης και οι σχολικές εκδρομές.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, και όπως αποτυπώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της υποεπιτροπής των επιδημιολόγων, θεωρείται σχετικά αισιόδοξο το γεγονός ότι αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει έναν ταχύτερο ρυθμό μείωσης. Χθες οι διασωληνωμένοι ανέρχονταν σε 489 ενώ διαρκώς μειούμενες είναι και οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο μέσος όρος ημερήσιων νέων κρουσμάτων σε επίπεδο εβδομάδας φαίνεται να έχει παγιωθεί κάτω από τις 18.000. Η μείωση των νέων διαγνώσεων οι οποίες κατά βάση αφορούν τη μετάλλαξη Όμικρον, μειώνουν και τις νέες νοσηλείες οι οποίες έχει πέσει κάτω από το επίπεδο των 400 την ημέρα σημειώνοντας μείωση 15% σε επίπεδο βδομάδας.

Παράλληλα και ο μέσος όρος ημερήσιων θανάτων μειώνεται και με βάση τα χθεσινά στοιχεία έπεσε στους 80 έναντι περίπου 97 μία εβδομάδα πριν.

Με βάση όλα τα παραπάνω η αποκλιμάκωση του πέμπτου κύματος είναι εμφανής.

Πηγή: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή