Αγωνιστικό κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας στην Πλ. Πετρινού στην Τρίπολη: “Ως εδώ και μη παρέκει”

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Αρκαδίας, στους συνταξιούχους, στους αυτοαπασχολούμενους, στις γυναίκες και στη νεολαία που έχουν «γονατίσει» από την ακρίβεια με ξεζουμισμένο εισόδημα, που μετράμε πάνω από 23 χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία, για να συντονίσουμε τον αγωνιστικό μας βηματισμό σε μια μεγάλη συγκέντρωση

Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 6:30μμ, στην Πλ. Πετρινού στην Τρίπολη

Ημέρα που συμπληρώνονται 2 χρόνια από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα.

Οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες του προηγούμενου διαστήματος σε μια σειρά κλάδους για την προστασία της υγείας, της ζωής μας και της λαϊκής περιουσίας, του εισοδήματος μας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, ενάντια στην πολιτική που μας αφήνει απροστάτευτους από τα φυσικά φαινόμενα είναι πολύτιμη παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Είναι ανάγκη οι εστίες αντίστασης να πολλαπλασιαστούν, να απλωθούν παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά. Να ενωθούν σε ένα μεγάλο ποτάμι καταδίκης της πολιτικής που ευθύνεται για τα προβλήματα που βιώνουμε, σε ένα μεγάλο μέτωπο συλλογικής διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας.

Τη στιγμή που ο οικογενειακός προϋπολογισμός των λαϊκών στρωμάτων έχει πέσει έξω, την ίδια στιγμή με το νέο αναπτυξιακό νόμο και τα κονδύλια του “Ταμείου ανάκαμψης” μπουκώνουν με δεκάδες δις ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους, καταδικάζοντας το λαό στην ακρίβεια και στη φτώχεια.

Ως εδώ και μη παρέκει

Δε δεχόμαστε να πηγαίνουμε στο super market και να υπολογίζουμε τι δεν θα πάρουμε. Να παθαίνουμε ηλεκτροσόκ όταν μας φτάνουν οι λογαριασμοί του ρεύματος και του φυσικού αερίου. Ένα στα πέντε νοικοκυριά να ξεπαγιάζει, να μην μπορούμε να βάλουμε στο σπίτι μας πετρέλαιο. Οι φουσκωμένοι κι αβάσταχτοι λογαριασμοί του ρεύματος δείχνουν ότι τα «πράσινα άλογα» τρέχουν για τα κέρδη των λίγων.

Δεν ανεχόμαστε να μας δίνουν «καθρεφτάκια» και να μας κλέβουν τα λεφτά μέσα από τις τσέπες. Ο ονομαστικός μισθός να μένει καθηλωμένος για πάνω από μια δεκαετία, ο πραγματικός να χαντακώνεται και οι Υπουργοί να αποφασίζουν με τους άθλιους νόμους τον κατώτατο ανάλογα με το πώς διασφαλίζεται η κερδοφορία των ομίλων. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τη μερική απασχόληση, τα ωράρια λάστιχο.

Δε θεωρούμε φυσικό επακόλουθο της πανδημίας τους δεκάδες νεκρούς καθημερινά και τους δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, τον αποκλεισμό ασθενών που έχουν άλλα προβλήματα υγείας από τα νοσοκομεία. Είναι εγκληματική η άρνηση ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, αντιμετωπίζουν την υγεία μας σαν κόστος. Είναι πρόκληση αντί να επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας χωρίς αποζημίωση, να μας σπρώχνει στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα για να αυξάνουν την πελατεία τους και να αβγατίζουν τα κέρδη τους σε βάρος της υγείας και της ζωής μας, να πληρώνουμε μάσκες και τεστ.

Δεν πρόκειται να συμφιλιωθούμε με τη βαρβαρότητα.
Είναι πρόκληση και δεν θα
επιτρέψουμε την επιβολή ελέγχου, από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία, της συλλογικής οργάνωσης και του αγώνα μας. Η οργανωμένη αντίσταση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, στους νόμους που περιορίζουν τη συλλογική δράση και το απεργιακό δικαίωμα, είναι η μόνη απάντηση.

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

Όλοι την Παρασκευή 25 Φλεβάρη 6:30μμ, στην συγκέντρωση στην πλ. Πετρινού, στην Τρίπολη

Διεκδικούμε:
 Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις
 Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης
 Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
 Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά
 Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια
 Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.
 Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών
νοικοκυριών.
 Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους
πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού
 Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας. Όχι στους εργολάβους στον τομέα καθαριότητας και σίτισης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου. Καμιά απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν στην δουλειά οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας. Να σταματήσουν οι μετακινήσεις ιατρών από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο σε άλλους νομούς
 Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στη ΒΙΠΕ Τρίπολης,
στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς
 Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΕ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΕΧΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΟΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΕΛΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Σύλλογος Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας της Περιφέρειας
Πελοποννήσου
Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Αρκαδίας
ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ Παράρτημα Αρκαδίας
Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Αρκαδίας
Σωματείων Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Αρκαδίας
Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Ταχυδρομικών – Παράρτημα Αρκαδίας
Φοιτητικός Σύλλογος Νοσηλευτικής
Φοιτητικός Σύλλογος Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!