Δήλωση της Αντιπρυτάνεως Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για τις καταγγελίες

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τις καταγγελίες των φοιτητών/τριών για σεξουαλική παρενόχληση και αλλά αδικήματα από καθηγητή σε Τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διατάχθηκε την Παρασκευή 18/2.

Μετά τις πρόσφατες καταγγελίες για σειρά περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης και άσκηση ψυχολογικής βίας σε βάρος φοιτητριών και νεαρών αποφοίτων από καθηγητή του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο.

Με αφορμή όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με επιστολή της προς διαφόρους αποδεκτές, μεταξύ των οποίων και προς την υπουργό παιδείας Νίκη Κεραμέως, η καθηγήτρια Σοφία Ζυγά Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αναφέρει:

«Σε συνέχεια του παρόντος (σ.σ. προφανώς καταγγελίας των συμβάντων) ηλεκτρονικού μηνύματος που έλαβα, καθώς και των δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών, ως Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ζητώ την άμεση διερεύνηση όσων καταγγέλλονται όπως ο Νόμος, ο Εσωτερικός Κανονισμός και ο Κώδικας Δεοντολογίας και Καλής Πρακτικής ορίζουν.

Ως καθηγήτρια, γυναίκα και μάνα θεωρώ ότι, αν έχουν συμβεί τέτοιες συμπεριφορές, είναι τουλάχιστον απαράδεκτες, καταδικαστέες και μη αποδεκτές σε κάθε εργασιακό χώρο, πολύ περισσότερο στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας.

Οφείλουμε όλοι και όλες μας πρωτίστως ως εκπαιδευτικοί να φροντίζουμε και να μεριμνούμε για την ποιότητα των σπουδών και την ασφάλεια των φοιτητών και των φοιτητριών μας στο πλαίσιο της απόλυτης ακαδημαϊκής ελευθερίας και έκφρασης.

Με εκτίμηση,

Καθηγήτρια Σοφία Ζυγά

Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου»

Πηγή & εικόνα: pna.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή