Νέα μέτρα για την οπαδική βία: Προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των συνδέσμων

Τα νέα μέτρα που ανήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση περιστατικών οπαδικής βίας. Όσα θα ισχύουν για συνδέσμους, λέσχες φιλάθλων.

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των λεσχών φιλάθλων και όλωντων παραρτημάτων τους στην επαρχία έως τις 31 Ιουλίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης κατά την παρουσίαση του νέου πλαισίου κατά της αθλητικής βίας.

Στόχος είναι να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι την εφαρμογή του νέου πλαισίου λειτουργίας των λεσχών.

Εδικότερα, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι η αναστολή θα είναι σε ισχύ μέχρις ότου οι λέσχες φιλάθλων λάβουν νέα άδεια σύμφωνα με τους νέους κανόνες: «Σήμερα είναι καταχωρημένες και λειτουργούν 12 νόμιμες Λέσχες Φιλάθλων, με 222 Παραρτήματα. Με την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των Λεσχών, έως τις 31 Ιουλίου, εξασφαλίζεται ένα εύλογο μεταβατικό χρονικό διάστημα, έως ότου επιτραπεί ξανά η αδειοδότηση των Λεσχών και των Παραρτημάτων τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς τι θα συμβεί εάν κάποια λέσχη φιλάθλων συνεχίσει να λειτουργεί παρά την απαγόρευση, ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι θα είναι παράνομη άρα θα αναλάβει η ΕΛΑΣ δραση. “Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του”, τόνισε και ξεκαθάρισε ότι ο νόμος είναι νόμος για όλους χωρίς καμία εξαίρεση.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επισημανε ότι ήδη έχουν γίνει έλεγχοι και πλέον δεν υπάρχει κανένας σύνδεσμος που να λειτουργεί παρανόμος, καθώς 67 παράνομες λέσχες έχουν σφραγιστεί. Και δήλωσε ότι μολις νομοθετηθεί η αναστολή της λειτουργίας των λεσχών φιλάθλων η ΕΛΑΣ θα ελέγξει την εφαρμογή της μέχρι να τεθεί σε ισχύ το νέο πλαίσιο λειτουργίας από τον Αύγουστο και μετά.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε επίσης ότι:

– Απαγορεύεται η διάθεση μεμονωμένων εισιτηρίων, όπου συγκεντώνονται οργανωμένοι οπαδοί.

– Οι ΠΑΕ και ΚΑΕ θα προχωρούν στη διάθεση μόνο εισιτηρίων διαρκείας στις θύρες οργανωμένων και μονο στους νομιμους κατόχους θα επιτρέπεται η είσοδος.

– Αν εντοπίστεί κάποιος που δεν δικαιούται να έχει το διαρκείας θα ισχύσουν κλιμακωτές ποινές στην λειτουργία της συγκεκριμένης θύρας.

Τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας –> news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή