Τι θα γίνει με το φλέγον θέμα του παρκινγκ στην Τρίπολη;

Εικόνα: arcadikanea.gr

Στη live επικοινωνία που είχε ο Δήμαρχος Τρίπολης τη Δευτέρα 28/2, μεταξύ άλλων έγινε λόγος και για το φλέγον ζήτημα της στάθμευσης στην Τρίπολη

Το ζήτημα του παρκινγ έχει απασχολήσει ιδιαίτερα του κατοίκους της Τρίπολης τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά την πεζοδρόμηση του κέντρου της πόλης, ενώ η κατάσταση είναι ακόμη πιο τεταμένη το τελευταίο διάστημα.

Αυτό οφείλεται και στις εργασίες της ανάπλασης της Πλατείας Αγίου Βασιλείου, όπου η πρόσβαση πλέον είναι περιορισμένη με τη στάση και τη στάθμευση των οχημάτων να είναι σχεδόν αδύνατη.

Οι επιχειρηματίες γύρω από την πλατεία διαμαρτυρήθηκαν αλλά και οι πολίτες εκφράζουν την αγανάκτησή της, καθώς στο κέντρο της πόλης βρίσκονται υπηρεσίες που θέλουν να έχουν πρόσβαση με το όχημά τους και δεν τα καταφέρνουν (τράπεζες, ιατροί, φροντιστήρια κ.α.)

Αποτέλεσμα αυτού; Οι πολίτες σταθμεύουν προσωρινά ή μη σε παράνομες θέσεις πάρκινγκ, παρεμποδίζοντας παράλληλα, τη διέλευση άλλων οχημάτων των πεζών, ΑΜΕΑ.

Ποια είναι τελικά η λύση;

Για το εν λόγω θέμα έγινε συζήτηση χθες στην live επικοινωνία του Δήμαρχου Τρίπολη . Συγκεκριμένα:

ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ | «Έχει ξεκινήσει η διαγράμμιση για την ελεγχόμενη στάθμευση. Μέσα στο Μάρτιο θα ξεκινήσει η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης για να μπορεί να σταθμεύεις για μισή ή μία ώρα. Οι θέσεις έχουν μειωθεί στο κέντρο, λόγω των πεζοδρομήσεων. Αυτές οι θέσεις πρέπει να αναπληρωθούν. Ήδη ετοιμάζουμε την προκήρυξη για να νοικιάσουμε οικόπεδα περιμετρικά του κέντρου για πάρκινγκ. Υπάρχει ενδιαφέρον από συμπολίτες μας που έχουν οικόπεδα κοντά στο κέντρο της πόλης.

Για τους μόνιμους κατοίκους, προβλέπονται θέσεις στάθμευσης. Θα βγουν ανακοινώσεις, ώστε οι πολίτες που έχουν μόνιμη κατοικία στο κέντρο (όχι επαγγελματική στέγη), να φέρουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να προμηθευτούν τη δωρεάν κάρτα μόνιμου κατοίκου.»

ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ | «Σύντομα θα βγει μια προκήρυξη για κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ δύο ορόφων στην κάτω αγορά. Αν βρεθεί ιδιωτική εταιρεία να αναλάβει με δικά της χρήματα, θα το φτιάξει και θα το εκμεταλλευτεί για κάποια χρόνια. Δεν ξέρω αν προκύψει κάποιο ενδιαφέρον.»

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ | «Ξεκίνησε η ανάπλαση της ιστορικότερης και ομορφότερης πλατείας της πόλης. Θεωρώ ότι η εικόνα που είχε με το χάος των αυτοκινήτων και το λερωμένο σιντριβάνι, δεν άρεσε σε κανέναν. Ήταν ανάγκη να αλλάξει αυτή η εικόνα. Ότι εγκρίθηκε η πλατεία στο ΕΣΠΑ, σημαίνει πως έχει ελεγχθεί τεχνικά από όλες τις πλευρές. Είναι αυτονόητο ότι κατά τη διάρκεια της κατασκευής του θα δημιουργήσει προβλήματα, διότι εκεί είναι η κεντρική αγορά της πόλης.

Εμείς δεν θέλαμε να κλείσει όλο το κέντρο, κάνουμε ένα έργο σύνθετο και εξακολουθεί το κέντρο της να ζει και να λειτουργεί. Σίγουρα υπάρχουν θέματα σε επαγγελματίες. Είναι σαφές, το αναγνωρίζουμε.

Εμείς είπαμε ότι το έργο θα γίνει τμηματικά. Ήδη έχει κλειστεί το κεντρικό κομμάτι που θα γίνει πρώτο. Θα ακολουθήσουν οι στοές, που είναι πιο εύκολο και οι δρόμοι.

Υπήρξε μια ανησυχία από επαγγελματίες της περιοχής και μια επιστολή. Καλέσαμε πριν από λίγες ημέρες όλους τους επαγγελματίες στο παλαιό Δημαρχείο, όπου τέθηκαν τα ερωτήματα και δόθηκαν οι απαντήσεις. Έγινε μια συζήτηση σε πολύ καλό και πολιτισμένο κλίμα. Απαντήσαμε για τους δρόμους όπου μπορεί κάποιος να σταματήσει ένα αυτοκίνητο τροφοδοσίας. Το ίδιο ισχύει και για έναν πολίτη που θέλει να πάει στο φαρμακείο ή στο εμπορικό κατάστημα, σε απόσταση 30-40 μέτρων.

Κατανοώ την αγωνία των επαγγελματιών σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, ο Δήμος έλαβε τα μέτρα που μπορούσε να λάβει για να μειώσει την ταλαιπωρία. Στο τέλος των έργων, η περιοχή θα αναβαθμιστεί και θεωρώ ότι εκεί θα γίνει το νέο εμπορικό κέντρο και το επίκεντρο της διασκέδασης.

Τις επόμενες ημέρες υποβάλλουμε πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για ανάπλαση πεζοδρομίων από την πλατεία Κολοκοτρώνη ως την πλατεία Μακαρίου.»

Δείτε όλα τα θέματα που τέθηκαν υπό συζήτηση (+video) –> ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ