Κώστας Τζιούμης: «Εξασφαλίσαμε 3 εκατομμύρια ευρώ για αγροτική οδοποιία – Βελτιώνουμε 55 χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων»

Το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε πρόταση του Δήμου Τρίπολης για το έργο «Αγροτική οδοποιία Γεωργικής γης και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων», με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3.000.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο του έργου, θα πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης των υφιστάμενων αγροτικών οδών, με τεχνικά έργα, χωματουργικά, οδοστρωσία και ασφαλτικά. Το συνολικό μήκος που θα αποκατασταθεί είναι περίπου 55 χλμ.

Η εξασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς προσπελασιμότητας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, στις αγροτικές περιοχές, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, θα συμβάλλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εκμεταλλεύσεων, με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα.
Το έργο θα υλοποιηθεί σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Τρίπολης.

Σε συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, σημείωσε, για την εξέλιξη αυτή: «Δίνουμε συνεντεύξεις τύπου, όταν έχουμε να ανακοινώσουμε κάτι χειροπιαστό. Σήμερα, είναι μια ιδιαίτερη μέρα για τον Δήμο Τρίπολης, διότι ένα πολύ μεγάλο έργο, με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα, εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με προϋπολογισμό 3.000.000 ευρώ.
Ως δημοτική αρχή, πρώτος διακηρυγμένος στόχος, είναι να στηρίξουμε τους αγρότες μας και τους κτηνοτρόφους μας, διότι, αν καταρρεύσει ο πρωτογενής τομέας, θα καταρρεύσει και ο δήμος μας.
Με αυτό το έργο ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις μας στους αγροτικούς δρόμους σε όλα τα χωριά του δήμου μας. Τρέχουν ήδη δύο εργολαβίες, η μία 1.900.000 ευρώ και η δεύτερη 1.400.000 ευρώ. Με το τρίτο έργο θα βελτιώσουμε την πρόσβαση σε όσα χωριά δεν υπήρχαν στα προηγούμενα έργα.
Ειδικά, σε αυτή τη νέα εργολαβία, έχουμε μελετήσει την πρόσβαση σε κτηνοτροφικές μονάδες, οι οποίες βρίσκονται σε σημεία με εξαιρετικά δύσκολη πρόσβαση, κάτι το οποίο αποτελεί αίτημα δεκάδων ετών, πολλών συμπολιτών μας κτηνοτρόφων.
Άμεσα θα δημοπρατηθεί το έργο και ακολούθως οι διαδικασίες για να υπογραφεί η σύμβαση μέχρι τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, ώστε να αρχίσει να υλοποιείται το έργο αυτό.
Είναι μια σημαντική μέρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις υπηρεσίες του δήμου μας που συνέβαλλαν σε αυτό το έργο.
Μιλάμε για περίπου 55 χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας. Όλη η μελέτη έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρίπολης, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουμε σε ιδιώτες και να δαπανήσουμε χρήματα.
Τέλος, θέλω να ευχηθώ να ξεπεράσει την προσωπική του περιπέτεια ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας κ Σάσσαλος και να είναι σύντομα ξανά κοντά μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ