Δήμος Β. Κυνουρίας| Υπογραφή σύμβασης για την αντικατάσταση των υφιστάμενων αγωγών ύδρευσης εξ αμιάντου

Υπεγράφη χθες Τετάρτη 9 Μαρτίου η σύμβαση υλοποίησης του έργου «Αντικατάσταση υφιστάμενων αγωγών ύδρευσης εξ αμιάντου στους οικισμούς Άστρος, Παράλιο Άστρος, Καστρί, Βέρβενα και Άγιος Ανδρέας, Δήμου Βόρειας Κυνουρίας», μεταξύ της Προέδρου Δ.Ε.Υ.Α. Βόρειας Κυνουρίας κα. Χριστίνας Αναγνωστάκου και του νόμιμου εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας κ. Φώτιου Καραλέκα παρουσία του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργου Καμπύλη.

Κύριος του έργου είναι η Δ.Ε.Υ.Α. Βόρειας Κυνουρίας και η υλοποίησή του θα πραγματοποιηθεί υπό την τεχνική επίβλεψη στελεχών της εταιρίας Μονάδας Οργάνωσης και Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.).

Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 862.380,20€ με διάρκεια εκτέλεσης 8 μήνες.

Το εν λόγω έργο είχε αρχικά ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» αλλά λόγω έλλειψης χρημάτων και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο ύδρευσης που αφορά την αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων εσωτερικού δικτύου ύδρευσης από σωλήνες πολυαιθυλενίου, συνολικού μήκους 7199 μέτρα, στους οικισμούς Άστρος, Παράλιο Άστρος, Καστρί, Βέρβενα και Άγιος Ανδρέας.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Η κατασκευή νέου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στους παραπάνω οικισμούς κρίνεται αναγκαία. Η υλοποίηση του έργου θα συμβάλει ουσιαστικά στην βέλτιστη παροχή πόσιμου ύδατος υψηλής ποιότητας στους δημότες, αλλά και στην ελαχιστοποίηση βλαβών και απωλειών ύδατος λόγω διαρροών στους εν λόγω οικισμούς. Στόχος μας είναι με την ολοκλήρωσή του να έχει λυθεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα ύδρευσης και στη συνέχεια να προχωρήσουμε και σε άλλες Κοινότητες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ