Καήκατε με το ταψί; Η κίνηση που μειώνει το έγκαυμα σε 20′

kitchen burn on hand caused by heating oven

Τα μιρκοεγκαύματα στο σπίτι από το σίδερο, βραστό νερό ή ένα καυτό ταψί είναι αρκετά συχνά. Δείτε πώς μπορείτε να περιορίσετε στο μισό τη βλάβη που προκαλεί στο δέρμα το έγκαυμα

Μια απρόσεχτη κίνηση με το ταψί στο φούρνο ή το μπρίκι στο γκαζάκι και… καίγεται το χέρι σας. Η επόμενη κίνησή σας, ορθώς, είναι να ανοίξετε τη βρύση στο κρύο και να βάλετε το χέρι σας από κάτω για να ανακουφιστείτε από το κάψιμο.

Ο καθηγητής Hugh Wright από το Γενικό Νοσοκομείο Leeds διεξήγαγε έρευνα σε ιστούς δέρματος βάσει της οποίας καταλήγει στο συμπεράσμα ότι πρεπει να αφήσουμε το χέρι μας κάτω από το τρεχούμενο κρυο νερό για τουλάχιστον είκοσι λεπτά.

Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα η βλάβη στο δέρμα θα περιοριστεί κατά 56% σύμφωνα με τον βρετανό ερευνητή που πειραματίστηκε με 30 δείγματα ιστού δέρματος.

Ο βρετανός καθηγητής επισημαίνει ότι η συνήθης σύσταση για άφθονο κρύο νερό στο δέρμα που έχει υποστεί ελαφρύ έγκαυμα (πρώτου βαθμού) για δέκα λεπτά δεν επαρκεί. Απαιτείται το διπλάσιο χρονικο διάστημα για να υπάρχει βέλτιστο αποτέλεσμα και να μειωθεί η έκταση και το βάθος του εγκαύματος.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ