Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Τη δράση «Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας» επισκέφθηκαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Αρκαδίας, στο πλαίσιο σχεδιασμού επετειακών δραστηριοτήτων για τη συμπλήρωση εκατό (100) χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή 1922-2022, διοργανώνει δράση ιστορικής μνήμης με τίτλο : «Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας», αποσκοπώντας να βοηθήσει τις νεότερες γενιές να κατανοήσουν τα ιστορικά γεγονότα και τις παραμέτρους που συνέβαλαν στην τραγική εξέλιξη της εξόδου των Ελλήνων από τις πατρογονικές τους Εστίες.

Το πρόγραμμα της δράσης που απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄ τάξης Γυμνασίου και σε μαθητές των τάξεων του Λυκείου, εκπονήθηκε από φιλόλογους καθηγητές/τριες σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης, αξιοποιώντας το φωτογραφικό υλικό και τα κειμήλια που περιλαμβάνονται στα εκθέματά του Μουσείου στη θεματική ενότητα: «Μικρασιατική εκστρατεία».

Οι μαθητές μέσα από τις ενότητες του προγράμματος, αφουγκράζονται την ιστορία, από την Άλωση της Πόλης μέχρι την Μικρασιατική Καταστροφή, ενώ μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου, τεκμηριώνουν και ασκούνται στη διερεύνηση των ιστορικών θεμάτων.
Η Διεύθυνση Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, έχει αγκαλιάσει τη δράση και τα σχολεία του νομού έχουν ήδη ενημερωθεί για συμμετοχή. Οι τρόποι επικοινωνίας με το Μουσείο για τον προγραμματισμό των επισκέψεων των σχολείων, αναλύεται σε σχετικό έγγραφο που έχει αποσταλεί στις σχολικές μονάδες του νομού.

Στις 11 Μαρτίου 2022, το Πολεμικό Μουσείο φιλοξένησε την Γ΄ τάξη του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης, όπου ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι συγκροτημένες απαντήσεις που δώσαν οι μαθητές/τριες στις ερωτήσεις του φύλλου εργασίας που τους δόθηκε.

Για το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης
Ο Διευθυντής
Αντισμήναρχος Δημήτρης Φωτόπουλος

Κείμενο από pna.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!