Διαδικτυακό σεμινάριο Πρόληψη κατ’ οίκον – Από το Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας

Διαδικτυακό σεμινάριο Προσωπικής και Επαγγελματικής Ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας – ΟΚΑΝΑ

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη», σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, πρόκειται να υλοποιήσει διαδικτυακό βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα:

«Πρόληψη κατ’ οίκον: Από το Α ως το Ω».

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενδυνάμωση, υποστήριξη και φροντίδα των ίδιων των εκπαιδευτικών σε αυτό το ιδιαίτερο διάστημα διαρκών ανατροπών της πραγματικότητας, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Με αυτό προωθείται η ανάπτυξη των ατομικών, κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων που συμβάλλουν στη θετική προσαρμογή, στην ψυχική ανθεκτικότητα και στην ψυχική ευεξία, αξιοποιώντας τις βασικές αρχές της θετικής ψυχολογίας.

Επιπλέον, η διαδικασία αυτή θα αποτελέσει ερέθισμα για τον εμπλουτισμό της εξ αποστάσεως επικοινωνίας με τους μαθητές τους.

Το ομώνυμο εκπαιδευτικό υλικό που θα αξιοποιηθεί έχει δημιουργηθεί από το Κέντρο Πρόληψης Δήμου Αθηναίων «Αθηνά Υγεία» και διαθέτει την έγκριση του Ι.Ε.Π.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει οκτώ σύγχρονες συναντήσεις διάρκειας μιάμισης ώρας, μέσω της εφαρμογής Zoom, παράλληλα με ασύγχρονη ατομική επεξεργασία του σχετικού υλικού.

Επισημαίνεται ότι οι οκτώ διαδικτυακές συναντήσεις και η ατομική επεξεργασία του υλικού αποτελούν έναν ενιαίο επιμορφωτικό κύκλο, επομένως οι εκπαιδευτικοί που δηλώνουν συμμετοχή χρειάζεται να συμμετέχουν σε όλες.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής διάρκειας 30 ωρών στους εκπαιδευτικούς που θα το παρακολουθήσουν.

Ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου:

Τρίτη 22 Μαρτίου, Τρίτη 29 Μαρτίου, Τρίτη 5 Απριλίου, Τρίτη 12 Απριλίου,

Τρίτη 3 Μαΐου, Τρίτη 10 Μαΐου, Τρίτη 17 Μαΐου και Τρίτη 24 Μαΐου 2022.

Ώρα διεξαγωγής: 5:00 – 6:30 μμ.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στο σεμινάριο θα είναι τα 14 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής στο Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας στο mail: kpnna_@otenet.gr ή στο τηλέφωνο / fax: 2710 235243 έως και την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ