Υλικά
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- 2 φλ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι
- 1 κοφτό κ.γλ σόδα μαγειρικής
- 1 φλ. ελιές ψιλοκομμένες
- 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. αποξηραμένος δυόσμος
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 φλ. φαρίνα ολικής άλεσης
- 3 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
Αλμυρο κεικ νηστίσιμο που δε μοιάζει με κανένα! Ένα νηστίσιμο αλμυρό κέικ που μυρίζει και θυμίζει Ελλάδα. Κάθε μπουκιά του σε ταξιδεύει στο γαλανό του ουρανού και σε προσγειώνει απαλά στο γήινο βαθύ πράσινο της ελιάς. Ένα νηστίσιμο κέικ, αλμυρό όσο πρέπει, που ελευθερώνει σε κάθε μπουκιά γεύσεις και αρώματα βαθιά ριζωμένες στη μνήμη μας. Λάδι και ελιά, όμορφα μπλέκονται με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα αλμυρό νηστίσιμο κέικ που μπορείτε να απολαμβάνετε όλες τις ώρες της ημέρας. Δοκιμάστε και εσείς και οι αγαπημένοι σας νέες φουρνιστές επιλογές φτιάχνοντας ένα κέικ αλμυρό νηστίσιμο. Απολαύστε το χωρίς ενοχές την περίοδο που νηστεύετε, βάλτε το στο μενού σας εσείς που είστε vegan. Απολάυστε ατόφια ελληνική νοστιμιά όλο το χρόνο.
συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε . Στη συνέχεια για το
- Διαλύουμε πρώτα τη σοδα μέσα στο χυμο πορτοκαλι.
- Σε ένα μπoλ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υγρά και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και το χυμο πορτοκαλι με τη σοδα.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλευρι μαζί με το baking powder, ανακατεύοντας τα υλικά.
- Τέλος, προσθέτουμε τις ελιες ψιλοκομμένες και το κρεμμυδι.
- Λαδώνουμε μεσαία, μακροστενη φορμα για κεικ.
- Αδειάζουμε το μειγμα για κεικ μέσα στην φορμα του κεικ.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C βαθμούς, στον αέρα, στη μεσαία σχαρα του φουρνου για περίπου 45 λεπτά.
- Ελέγχουμε αν ψήθηκε, μπήγοντας ένα μαχαιρι στο κέντρο του. Αν βγει καθαρή η λάμα από το μαχαιρι από ζυμη, τότε είναι έτοιμο.
- Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στη φορμα του κεικ κι έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχαρα να κρυώσει καλά προτού το κόψουμε.
Αυτό το , είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, για μπουφέ, για παιδικό πάρτυ, για σνακ στη δουλειά ή στο στο σχολείο, για πικ νικ αλλά και για brunch.