Τρίπολη: 2/μηνο αφιερωμένο στην Τεχνολογία & στην Επιστήμη

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργανώνει για την άνοιξη του 2022 εκδηλώσεις και δράσεις που ανοίγουν τις πόρτες του στο κοινό.
Σας περιμένουμε τις Τετάρτες του Απριλίου και του Μαΐου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στην Τρίπολη για ένα 2/μηνο αφιερωμένο στην τεχνολογία και στην επιστήμη. Με την υποστήριξη του Δήμου Τρίπολης.
Οι ομιλίες είναι ανοικτές στο κοινό!
Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, 19:00
Έξυπνες Πόλεις & Έξυπνη διαβίωση στον Δήμο της Τρίπολης
Όλο και πιο συχνά ακούμε για έξυπνες πόλεις. Τι όμως πραγματικά είναι οι έξυπνες πόλεις; Και πώς μπορεί η τεχνολογία να προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες;
Η Δρ. Παρασκευή Ραυτοπούλου, Διδάσκουσα στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, θα εξηγήσει γιατί μετά από μια δεκαετία δοκιμών και σφαλμάτων, συνειδητοποιούμε ότι οι στρατηγικές για έξυπνες πόλεις ξεκινούν από τους ανθρώπους και όχι από την τεχνολογία. Γιατί η έξυπνη πόλη δεν αφορά μόνο στην εγκατάσταση σύγχρονων τεχνολογιών σε παραδοσιακές υποδομές ή στον εξορθολογισμό των λειτουργιών της πόλης. Αφορά επίσης, στη σκόπιμη χρήση της τεχνολογίας και των δεδομένων για τη λήψη καλύτερων αποφάσεων και την παροχή καλύτερης ποιότητας ζωής. Κι η ποιότητα ζωής έχει πολλές διαστάσεις, από τον αέρα που αναπνέουμε μέχρι την ασφάλεια που νιώθουμε περπατώντας στους δρόμους.
Η κα. Αικατερίνη Σιάμπου, Διευθύντρια Προγραμματισμού Ανάπτυξης Οργάνωσης και Πληροφορικής στον Δήμο Τρίπολης, θα εξηγήσει γιατί ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούμε, ταξιδεύουμε, επιχειρούμε, καταναλώνουμε, και κοινωνικοποιούμαστε μετασχηματίστηκε από τους περιορισμούς της πανδημίας, αλλά και γιατί η πανδημία μας βοήθησε να ανακαλύψουμε εκ νέου την τοπικότητα, ανέδειξε νέες ομάδες πολιτών, όπως οι ψηφιακοί νομάδες, και μας οδήγησε πιο γρήγορα στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Στη συνέχεια, θα παρουσιάσει τα επιτεύγματα του Δήμου Τρίπολης αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος στην έξυπνη εποχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!