Μπακαλιάρος πλακί στην κατσαρόλα

Μπακαλιάρος πλακί ή γιαχνί στην κατσαρόλα! Μοναδική συνταγή και τέλειος κρασομεζές για το τραπέζι μόνο!

Υλικά

Για το μπακαλιάρο πλακί στην κατσαρόλα

  • 1 κ. μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 6-7 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. μαύρη σταφίδα
  • 1 ντομάτα
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το μπακαλιάρο πλακί

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδου πλένουμε την ντομάτα.

Στη συνέχεια κόβουμε το ψάρι σε μέτρια κομμάτια για την συνταγή μας, μπακαλιάρος γιαχνί στην κατσαρόλα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε τα κρεμμύδια για 10-12 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Μέχρι τα κρεμμύδια γίνουν διάφανα, χωρίς να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε τα σκόρδα και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά να βγάλουν το άρωμά τους.

Ρίχνουμε τον πελτέ και τρίβουμε την κατσαρόλα για να μυρίσει η ντομάτα. Ο μπακαλιάρος πλακί στην κατσαρόλα θέλει τον πελτέ του.

Σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τις σταφίδες και τη ντομάτα χαραγμένη σταυρωτά.

Για το βράσιμο

Ρίχνουμε λίγο νερό, ίσα να καλυφθούν τα υλικά.

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μελώσουν.

Τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα από το ψάρι.

Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Όταν ο μπακαλιάρος γιαχνί μείνει μόνο με το λάδι του είναι έτοιμος.

Πηγή: https://www.argiro.gr/recipe/mpakaliaros-plaki-stin-katsarola/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ