Ο Τατούλης σε Μάνη και σε Επίδαυρο – «Απέτυχε η Περιφέρεια» στο θεσμό 1821 – 2021

Τατούλης: «Δυστυχώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου με αποκλειστική ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής του κ. Νίκα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία ανάδειξης της προσφοράς του ηρωικού Μοριά στον  Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα και στον εορτασμό της Επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821»

Σε δύο σημαντικά Επετειακά γεγονότα που διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην έναρξη της Επανάστασης και στη σύσταση του Ελληνικού Κράτους παρευρέθηκε ο πρώην Περιφερειάρχης και επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από Περιφερειακούς Συμβούλους και στελέχη της παράταξης του.

Σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας και συγκίνησης στην ηρωική Αρεόπολη του Δήμου Ανατολικής Μάνης όπου τιμήθηκαν οι Αγωνιστές που άναψαν τη σπίθα της Ελληνικής Επανάστασης στις 17 Μαρτίου 1821, δίνοντας όρκο για «Νίκη ή Θάνατος» και στη Νέα Επίδαυρο (Πιάδα) για τον εορτασμό της Επετείου για τα 200 χρόνια απ’ την Α’ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων, όπου συντελέστηκε η σημαντικότερη πράξη της Εθνοσυνέλευσης το Προσωρινό Πολίτευμα της Επιδαύρου, το πρώτο Σύνταγμα των επαναστατημένων Ελλήνων, στο οποίο προτασσόταν η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας.

Με αφορμή την παρουσία του στις Επετειακές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι Δήμοι Ανατολικής Μάνης και Επιδαύρου, ο Πέτρος Τατούλης δήλωσε:

«Δυστυχώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου με αποκλειστική ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής του κ. Νίκα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία ανάδειξης της προσφοράς του ηρωικού Μοριά στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα και στον εορτασμό της Επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Στη συνείδηση όχι μόνο των Ελλήνων αλλά ολόκληρου του κόσμου, η Πελοπόννησος παίζει καθοριστικό ρόλο στην Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και συνδέεται άμεσα με την ίδρυση του νέου Ελληνικού Κράτους.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ : https://www.notospress.gr/peloponnisos/gallery/77272/o-tatoylis-se-mani-kai-se-epidayro-apetyxe-i-perifereia-sto-thesmo-1821-2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!