Η 25η Μαρτίου γιορτάστηκε με τον καλύτερο τρόπο στο Ελαιοχώρι (εικόνες)

Εορτάστηκε σήμερα πανηγυρικά, η 25η Μαρτίου στο Ελαιοχώρι, Αρκαδίας.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στο χωριό για να παρακολουθήσει το τελετουργικό κατά το οποίο, νέοι και νέες κρατώντας τη σημαία του Κολοκοτρώνη αλλά και λάβαρα από όλη την Ελλάδα, παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές. Στη συνέχεια κατέθεσαν στεφάνι στο Ηρώον.

Η αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία ανήκει στην τοπική σύμβουλο του Ελαιοχωρίου, κυρία Σωτηρία Ζαραφέτα η οποία μάλιστα συστηματικά διοργανώνει αντίστοιχες δράσεις που δίνουν ζωή στην τοπική κοινωνία.

Η ίδια η Σωτηρία Ζαραφέτα, δήλωσε στα Αρκαδικά Νέα: «25η του Μαρτίου και η Ελλάδα γιορτάζει δίπλα. Την εθνική μας παλιγγενεσία και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Όλη η Ελλάδα τιμά τους ήρωες της έτσι και εμείς σε τούτο το χωριό τιμούμε τους ήρωες όπως μας δίδαξαν οι γονείς μας και οι δάσκαλοι μας. Θέλοντας να δώσουμε ζωή και να ξυπνήσουμε τις παιδικές μας μνήμες φορέσαμε τις παραδοσιακές μας φορεσιές, σηκώσαμε τα λάβαρα της επανάστασης από όλα την Ελλάδα και εύχομαι κανένα έθνος να μην περάσει ότι έχει περάσει η Ελλάδα μας. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και ειρήνη σε όλη τη γη.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ