Ο ΣΑΟΟ κάνει εξόρμηση στον Ανατολικό Πάρνωνα με τα εντυπωσιακά φαράγγια!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΑΟΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022, ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΠΑΡΝΩΝΑΣ, ΦΑΡΑΓΓΙ ΛΕΠΙΔΑΣ.


Την Κυριακή 3 Απριλιου 2022 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικοιλόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στον Ανατολικό Πάρνωνα με τα εντυπωσιακά φαράγγια, τους απίιστειτης ομορφιάς καταρράκτες και τους γραφικούς ορεινούς οικισμούς του.

Η πρώτη πορεία θα ξεκινήσει από το γεφύρι του Πλατάνου και θα ανηφορίσει στο ξακουστό φαράγγι της Λεπίδας, όπου θα θαυμάσουμε τους καταρράκτες Τσουλήθρα και Μελίσσι και κατόπιν θα επιστέψουμε από τα ίδια στην πλατεία του Πλατάνου. Η διάρκεια αυτής της πορείας είναι 2.30 ώρες περίπου, κατηγορίας Α. Η ομάδα θα μεταβεί ακολούθως με το λεωφορείο στη Σίταινα.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να συνεχίσουν την πεζοπορία τους στο δεύτερο κομμάτι της εξόρμησης, από την πλατεία του Πλατάνου μέχρι τη Σίταινα, μέσα από πέτρινο μονοπάτι με θέα τα άγριας ομορφιάς φαράγγια του Ανατολικού Πάρνωνα [Σπηλιάκια, Ζαρμπάνιτσα, Μαζιά, Κουτουποί, Λούλουγκας]. Θα απαιτηθούν άλλες 2.30 περίπου ώρες πορείας ακόμα ώς τη Σίταινα και συνολικά 5 ώρες για να περπατήσουμε και τα δύο τμήματα της διαδρομής. Κατηγορία δυσκολίας: Α +.

Αναχώρηση λεωφορείου στις 8 το πρωί της Κυριακής από την πλατεία Κολοκοτρώνη της Τρίπολης.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου, Β. Δεκάζου 9-11, τηλ.: 2710234980 [βραδινές ώρες], email: saootrip@gmail.com , www.saoo.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ