Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης: Παγκόσμια ημέρα Παιδικού βιβλίου

2 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Η Ομάδα Θεατρικού παιχνιδιού του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με δραστηριότητες που σκοπό έχουν να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης και να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη και τη διάδοση της λογοτεχνίας.

Τα παιδιά της Ομάδας, με την υποστήριξη της εμψυχώτριάς τους, Ελένης Κουσκουρέλου, αξιοποιώντας τη φαντασία και τις λέξεις, σκάρωσαν ιστορίες. Έγραψαν και εικονογράφησαν τις ιδέες και τις σκέψεις τους και τις “έκλεισαν” στις σελίδες του βιβλίου που τα ίδια εμπνεύστηκαν.

Την καλλιτεχνική βιβλιοδεσία του πρωτότυπου θα αναλάβει ένας βιβλιοδέτης. Το δημιούργημά τους θα κοσμεί το εργαστήρι τους στον Φ.Ο.Τ.Αντίτυπο του βιβλίου τους θα πάρουν όλα τα παιδιά. Γι ‘αυτή τη συνάντηση με τον κόσμο του βιβλίου επιλέχτηκε η “ζεστή” ατμόσφαιρα ενός βιβλιοπωλείου, ώστε η προσέγγιση να είναι βιωματική. Πολλές ευχαριστίες στο βιβλιοπωλείο “Άστρο του βιβλίου”, στον Γιώργο, τη Ματούλα και τον Νίκο, που αγκάλιασαν την ιδέα, φιλοξένησαν με χαρά τα παιδιά και τη δράση τους και τους έδωσαν την ευκαιρία μιας ξεχωριστής εμπειρίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ