Σοκαριστική αποκάλυψη Λέων για ασφυξία στην Ίριδα: “Μέσα στο στόμα της ήταν το πανάκι με το αίμα”

Ο Γρηγόρης Λέων, που έχει μιλήσει για ασφυκτικό θάνατο της Ίριδας, αποκάλυψε ότι το πανάκι βρέθηκε με βεβαιότητα μέσα στο στόμα του παιδιού.

Μια σοκαριστική αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας Γρηγόρης Λέων σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του δεύτερου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, της 6 μηνών Ίριδας, στο σπίτι τους στην Πάτρα. Το βρέφος είχε βρεθεί νεκρό μέσα στην κούνια του από την αδελφή της μητέρας του, Δήμητρα Πισπιρίγκου, τον Μάρτιο του 2021. Η μητέρα και η θεία του βρέφους έχουν ισχυριστεί ότι δίπλα του υπήρχε ένα πανάκι με αίμα.

“Μέσα στο στόμα της Ίριδας ήταν το πανάκι”

Ο Γρηγόρης Λέων, που έχει υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή ότι με βάση τα ευρήματα πρόκειται για ασφυκτικό θάνατο, σε σημερινές δηλώσεις του στην ΕΡΤ αποκάλυψε ότι το πανάκι βρέθηκε με βεβαιότητα μέσα στο στόμα του παιδιού.

“Το πανάκι θα πρέπει να αξιολογηθεί, όμως για να ποτιστεί ένα πανάκι με δυο σταγόνες αίμα, όπως έχει πει η μητέρα του παιδιού, θα πρέπει να ακουμπήσει στο σημείο όπου έχει αυτό το αίμα. Δεν μιλάμε για ένα αίμα που βγαίνει στο εξωτερικό του στόματος για να μπορέσουμε να το σκουπίσουμε. Μιλάμε για ένα πανάκι που προφανώς εισέρχεται μέσα στην στοματική κοιλότητα και ποτίζεται με τις σταγόνες αυτές“.

Και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: “Μακάρι να κάνω από την αρχή λάθος σε αυτή την υπόθεση, αλλά μέρα με τη μέρα επιβεβαιώνεται ότι δεν κάνω λάθος”, είπε και σημείωσε ότι πρέπει να αξιολογηθεί και να αποδειχθεί από πού προήλθε το αίμα στο στόμα του παιδιού.

“Κλειδί” στο θρίλερ ο θάνατος της Ίριδας

Οι συνθήκες πίσω από το αναπάντεχο τέλος της 6 μηνών Ίριδας φαίνεται πως είναι κλειδί για όλο το θρίλερ που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων χαρακτήρισε καθοριστικό περιστατικό τον θάνατο του βρέφους, του δεύτερου χρονικά παιδιού που έχασε τη ζωή του, αναφερόμενος στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

“Οι δύο αρχικοί πραγματογνώμονες φαίνεται ότι καταλήγουν στην αιτία θανάτου που προσδιορίζεται ως ασφυκτικός θάνατος και να μιλάνε ξεκάθαρα πλέον για εγκληματική ενέργεια για την περίπτωση της Ίριδας”.

Σύμφωνα με τον κ. Λέων είναι το παιδί που θα μας οδηγήσει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

“Σας θυμίζω ότι το τρίτο παιδί έκανε την αρχή, μας άνοιξε το δρόμο αλλά νομίζω ότι ο θάνατος του βρέφους θα καθορίσει τις περαιτέρω εξελίξεις. Μιλάμε για ένα βρέφος που δεν ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση, δεν βρισκόταν σε κάποιον άλλο τόπο παρά μόνο στην οικία του και ουσιαστικά εκεί οι άνθρωποι που βρίσκονταν δίπλα στο παιδί, έχουν ομολογήσει μέσω συνεντεύξεων, ότι βρίσκονταν μέσα στο σπίτι μόνο δύο άτομα. Άρα το περιστατικό αυτό έχει ένα πολύ μεγάλο ιατροδικαστικό ενδιαφέρον και μια πιθανή τελική ομοφωνία όλων των πραγματογνωμόνων και των παλιών και αυτών που έχουν οριστεί τώρα θα ήταν σημαντικό στην εξέλιξη αυτής της υπόθεσης.

“Τα ευρήματα τα είχαμε, το χάσαμε λίγο στην ερμηνεία”

“Από την αρχή είχαμε τα ευρήματα δεν ψάχναμε κάτι καινούριο. Τα ευρήματα ήταν μπροστά μας, τόσο από τις ιστολογικές όσο και από τις τοξικολογικές όσο και τα ευρήματα από την νεκροτομή. Μία αστοχία ίσως ήταν η εκτίμηση της τελικής αιτίας θανάτου και του είδους θανάτου. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τελικά πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία. Το σημαντικό είναι να βρούμε με αυτά τα ευρήματα τι ακριβώς έχει γίνει” εξήγησε ο κ. Λέων.

Όσο για το αν τίθεται θέμα εκταφής είπε, ότι η εκταφή είναι το ύστατο μέσο που χρησιμοποιεί ένας ιατροδικαστής και η εκταφή σε έναν ασφυκτικό θάνατο μετά από αρκετά χρόνια δεν μπορεί να αποδώσει απολύτως τίποτα.

“Μπορεί να αποδώσει σε περιπτώσεις δηλητηριάσεων ή σε σκελετικές κακώσεις αλλά αν θεωρούμε ότι θα προσπαθούσαμε με την εκταφή να αποδώσουμε έναν ασφυκτικό θάνατο αυτό είναι αδύνατον” τόνισε.

Δείτε ΕΔΩ video με όσα δήλωσε ο ιατροδικαστής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ