Β. Οικονόμου: “Οι Έλληνες έχουν μάθει στο τζάμπα, να πληρώσουν το ρεύμα”

Τις διακοπές ρεύματος στις οποίες προχωρά η ΔΕΗ και τις μεγάλες αυξήσεις στους λογαριασμούς σχολίασε με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου.

Δικαιολογημένες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔΒασίλη Οικονόμου, για τους πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Ο βουλευτής της κυβέρνησης ήταν καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. Σχολιάζοντας τις 6.000 διακοπές ρεύματος σε πολίτες που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς, την ώρα που εκκρεμούν ακόμα χιλιάδες άλλες εντολές για διακοπές, απάντησε χαρακτηριστικά:

“Δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα ούτε του δωρεάν και θα πρέπει να πληρώνει ο καθένας τις υποχρεώσεις του”.

Η απάντησή του προκάλεσε την άμεση αντίδραση του παρουσιαστή Δημήτρη Κοτταρίδη που του επισήμανε ότι “ποτέ δεν ήταν τσάμπα η ΔΕΗ, ο κόσμος πάντα πλήρωνε”. Η τοποθέτηση του κ. Οικονόμου προκάλεσε εκτός από την έντονη ενόχληση των παρουσιαστών της εκπομπής, και την αντίδραση και των άλλων προσκεκλημένων όπως του Θανάση Θεοχαρόπουλου διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Κωνσταντίνου Χήτα βουλευτή της Ελληνικής Λύσης.

Ο βουλευτής της ΝΔ επέμεινε πάντως στους ισχυρισμούς του, υποστηρίζοντας ότι οι συνταξιούχοι μπορούν να ακόμη να πληρώσουν, υποστηρίζοντας ότι η κοινωνία έχει γαλουχηθεί στο “τζάμπα και το δωρεάν”.

“Στο τζάμπα έχει γαλουχηθεί μια κοινωνία η οποία πρέπει αυτή τη στιγμή να καταλάβει. Εσείς πιστεύετε ότι ο συνταξιούχος δεν μπορεί να πληρώσει; Από τα 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους, δεν μπορούν να πληρώσουν; Οι 20 χιλιάδες που δεν πληρώσαν πιστεύετε ότι είναι συνταξιούχοι; Να δούμε το προφίλ των ανθρώπων αυτών”, σχολίασε.

“Επειδή κινούμαστε μέσα στην κοινωνία και δεν είμαστε οι πολιτικοί του γραφείου και της υψηλής διανόησης, σας λέω ότι υπάρχουν τεράστια κοινωνικά ζητήματα, ζητήματα που η κυβέρνηση πρέπει να τα δει, και λέω ότι πίσω από αυτά τα προβλήματα, δεν θα παίζουν κάποιοι το παιχνίδι τους, του τζάμπα. Αυτό”, πρόσθεσε, ενώ υπερθεμάτισε ισχυριζόμενος πως η ΝΔ κράτησε τη ΔΕΗ όρθια.

Να αναφερθεί ότι ήδη, οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος έχουν δώσει εντολές διακοπής για περίπου 26.500 παροχές ρεύματος, ενώ έχουν ήδη γίνει οι διακοπές σε περίπου 6.000 καταναλωτές, σύμφωνα και με τον πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστα Μανιάτη.

Όπως είπε στην ίδια εκπομπή, ο ΔΕΔΔΗΕ λαμβάνει διαρκώς εντολές να κόβουν τις παροχές για τους απλήρωτους λογαριασμούς. Παράλληλα, συνεχίζονται οι μαζικές αγωγές πολιτών εναντίον της ρήτρας αναπροσαρμογής, ενώ οι μεγάλοι ιδιωτικοί πάροχοι κάνουν διακανονισμούς από τρεις έως πέντε μηνιαίες δόσεις, με τη ΔΕΗ να εφαρμόζει το πρόγραμμα ρύθμισης μέχρι 24 μηνιαίες δόσεις, ωστόσο πρώτα δίνεται προκαταβολή.https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=yddswnmdjj9q2xwy&playlistId=v-cjln8j49jt49

Σημειώνεται πως το σχόλιο αυτό έρχεται λίγες ώρες μετά τη πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση, αναφορικά με δημοσίευμα, που τον φέρει να κτίζει “αυτοκρατορικό ανάκτορο” στην Τζιά, ενώ η ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα και την ενέργεια προκαλεί “ηλεκτροσόκ” στους καταναλωτές.

Χρονικά, τα σχόλια αυτά του κ. Οικονόμου που απηχούν μια πολιτική θέση που αφενός δε σέβεται το κοινό αίσθημα, αφετέρου δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα του μέσου νοικοκυριού, έρχονται σε μια στιγμή που οι οικογένειες προσπαθούν να βρουν στηρίγματα εντός τους, για να μη μείνουν χωρίς ρεύμα. Μετά τη μνημονιακή κρίση των περασμένων ετών, και την ενεργειακή κρίση του σήμερα, πρακτικά είναι τα παιδιά αυτά που στηρίζουν τους γονείς τους, οι οποίοι είχαν φροντίσει να τους στηρίξουν νωρίτερα με μειωμένους μισθούς και συντάξεις, υπό το φάσμα της ακραίας ανεργίας.

Την ώρα λοιπόν που η κυβέρνηση θα έπρεπε να δίνει το σύνθημα της ελπίδας και της αισιοδοξίας πως θα προχωρήσουμε μακριά από αυτή τη νέα δύσκολη κατάσταση με κυβερνητική μέριμνα, αυτές οι δηλώσεις μονάχα δυναμιτίζουν το πολιτικό πεδίο προκαλώντας λογική αγανάκτηση από όσους τις προσλαμβάνουν.

Αντιδράσεις υπήρξαν άμεσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης –> news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!