Πρωτομαγιάτικη εξόρμηση στον Πάρνωνα από τον ΣΑΟΟ!

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων  [ΣΑΟΟ] επέλεξε να γιορτάσει τη φετινή πρωτομαγιά στον ανοιξιάτικο Πάρνωνα, με δύο πορείες για όλους τους πεζοπόρους και τους λάτρεις της φύσης.

  Την Κυριακή 1η Μαΐου, λοιπόν, η πρώτη ομάδα θα ξεκινήσει από τα Βέρβαινα [ 1160 μ.]  και θα κατευθυνθεί προς τα ερείπια  του ναού της Κνακεάτιδος Αρτέμιδος, στη θέση Ψηλή  Ράχη  του όρους Μαρμαροβούνι [1250 μ.]. Πρόκειται περί ναού δωρικού ρυθμού του 6 αιώνα π.Χ, κατασκευασμένου με μάρμαρο Δολιανών, που ανακαλύφθηκε το 1907 από τον  [Βουρβουραίο] Κωνσταντίνο  Ρωμαίο. Η πορεία θα καταλήξει στο ‘’Υπόσκαφο’’  [‘’στρατηγείο της νύχτας’’]. Διάρκεια πορείας: 4 ώρες.

  Η δεύτερη ομάδα θα επισκεφτεί το κτήμα  Τσέλεπου,  θα περιηγηθεί στους αμπελώνες του και θα ξεναγηθεί σ΄ αυτούς.  Αργότερα, περπατώντας σε  αγροτικούς δρόμους, θα φτάσει  και αυτή στο ‘’Υπόσκαφο’’. Διάρκεια πορείας: 2 ώρες.  

  Στο χώρο αυτό, οι πάντα φιλόξενοι Πέτρος και  Γιώργος με την παρέα τους,  έχουν ετοιμάσει ορειβατικό γλέντι, με εκλεκτά εδέσματα και οινοπνεύματα!

  Aναχώρηση  λεωφορείου στις 8 το πρωί της Κυριακής, από την πλατεία Κολοκοτρώνη της Τρίπολης.

  Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στα γραφέα του ΣΑΟΟ, Β. Δεκάζου 9-11, τηλ.: 2710234980 [βραδινές ώρες], email: saootrip@gmail.com, www.saoo.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ