Τονοσαλάτα | Συνταγή ημέρας

Υλικά

Γιατί είναι νόστιμη με λίγες θερμίδες και έξυπνη συνταγή, μιας και σερβίρεται σαν γέμιση σε σάντουιτς, σαν σαλάτα με ανάμεικτα λαχανικά και σαν μεζές σε μπρουσκέτα.

  • Για την τονοσαλάτα
  • 1 συσκ. τόνο σε νερό στραγγισμένη
  • 1 μικρό τρυφερό αγγούρι τριμμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κλων. σέλερι ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • Λίγο χυμό λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 1 πολύ ώριμο και μαλακό αβοκάντο
  • Παξιμαδάκια ή ψωμί ολικής

Τονοσαλάτα

Τρίβουμε πρώτα σε χοντρό τρίφτη το αγγούρι και το στύβουμε.

Εναλλακτικά το ψιλοκόβουμε.

Στραγγίζουμε τον τόνο και με πιρούνι τον σπάμε.

Τον βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το σέλερι, το κρεμμύδι, το καρότο και το μαϊντανό.

Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το χυμό λεμόνι.

Προσθέτουμε το αγγούρι και ανακατεύουμε.

Καθαρίζουμε τα μαλακά αβοκάντο και προσθέτουμε αλάτι και λεμόνι.

Τα λιώνουμε με πιρούνι.

Αλείφουμε παξιμαδάκια, με λιωμένο αβοκάντο και από πάνω βάζουμε τονοσαλάτα.

πηγή: https://www.argiro.gr/recipe/tonosalata/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή