Φιλέτο ψαριού με πορτοκάλι | Συνταγή ημέρας

4 φιλέτα από τσιπούρα ή συναγρίδα ή λαυράκι

ξύσμα 2 πορτοκαλιών

το περιεχόμενο του πορτοκαλιού σε φέτες

αλάτι

πιπέρι

50 γρ. βούτυρο

λίγο σαφράν

1 ποτήρι κρασί

2 κουταλιές κορν φλάουρ

Παρασκευή

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε το πορτοκάλι σε φέτες. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα από την Ψαραγορά Σπάρτης «Ελαφόνησος» και τα βάζουμε πάνω στα πορτοκάλια. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά. Ενδιάμεσα τα γυρίζουμε.

Όταν ψηθούν παίρνουμε τα υγρά που υπάρχουν στο ταψί και σε ένα κατσαρολάκι κάνουμε μια σάλτσα με το ξύσμα πορτοκαλιού, το σαφράν, το κρασί και το κορν φλάουρ. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα φιλέτα και σερβίρουμε.

πηγή: https://www.notospress.gr/life/story/78771/fileto-psarioy-me-portokali

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ