Φαλάφελ | Συνταγή ημέρας

Υλικά

  • 250 γραμ. ρεβίθια μουλιασμένα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
  • 1/2 κ.γλ. σόδα
  • 1/2 κ.γλ. κύμινο
  • 1/2 κ.γλ. πάπρικα καυτερή
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
  • 3-4 κ.σ. αλεύρι
  • Για το σερβίρισμα
  • αραβικές πίτες μικρές (χωρίς γλουτένη)
  • καρδιές μαρουλιού
  • ντομάτα
  • γιαούρτι

Για να φτιάξουμε την αυθεντική συνταγή φαλάφελ

στο φούρνο, μουλιάζουμε τα ρεβύθια από την προηγούμενη ήμερα σε μπόλικο νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ για να κάνουμε τα φαλάφελ. Τα βάζουμε σε μπολ.

Πολτοποιούμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, τη σόδα, το αλεύρι και τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Τα προσθέτουμε στα πολτοποιημένα ρεβύθια, προσθέτουμε και το βαλσαμικό ξίδι με μέλι και ανακατεύουμε με κουτάλι το μίγμα.

Με το κουτάλι παίρνουμε κουταλιές μίγμα. Τους δίνουμε σχήμα μεγάλου πλακέ κεφτέ. Τα βάζουμε σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε τους ρεβυθοκεφτέδες σε καλά προθερμασμένο φούρνο 200º C για 15 λεπτά, τους αναποδογυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά περίπου επιπλέον μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρουμε τα φαλάφελ με αραβικές πίτες, λαχανικά, γιαούρτι, ή σάλτσα ντομάτας.

πηγή: https://www.argiro.gr/recipe/falafel/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή