Ριζότο λαχανικών | Συνταγή ημέρας

Υλικά

  • 2 φλ. ρύζι για ριζότο
  • 6 ½ φλ. ζωμό λαχανικών ή κότας
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κομμάτι πράσο
  • 1 κολοκύθι
  • 1 καρότο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 φλ. αρακά
  • ψιλοκομμένα ψιλά φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

ζότο λαχανικών

Φανταστικό ριζότο λαχανικών

Ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και πεντανόστιμο ριζότο λαχανικών για όλες τις ώρες που θα σας ξετρελάνει!

Για το ριζότο λαχανικών

  • Ψιλοκόβουμε πρώτα όλα τα λαχανικά σε μικρά μικρά καρέ και διαβάζουμε τα μυστικά επιτυχίας για τέλειο ριζότο.
  • Σιγοβράζουμε τον ζωμό σε χαμηλή φωτιά να διατηρείται ζεστός.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο ,το πράσο ψιλοκομμένο και το σκόρδο σπασμένο.
  • Σοτάρουμε για 5 με 6 λεπτά να γίνουν διάφανα τα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε ψιλοκομμένα το κολοκύθι, το καρότο, την πιπεριά και αφήνουμε να σοταριστούν για 2 με 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το υγρό.
  • Προσθέτουμε 1 φλ. ζεστό ζωμό την φορά.
  • Κάθε φορά που το ρύζι απορροφάει τα υγρά του συμπληρώνουμε ζωμό.
  • Ανακατεύουμε τακτικά.
  • Μετά από 10 λεπτά μαγειρέματος προσθέτουμε τα φασολάκια και τον αρακά.
  • Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε το ριζότο για περίπου 25 λεπτά συνολικά από την ώρα που ξεκινάμε.
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Στο τέλος αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα εκτός φωτιάς κι ανακατεύουμε να χυλώσει καλά.
  • Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο.

πηγή: https://www.argiro.gr/recipe/kalokairino-rizoto/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ