Υλικά
- 2 φλ. ρύζι για ριζότο
- 6 ½ φλ. ζωμό λαχανικών ή κότας
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κομμάτι πράσο
- 1 κολοκύθι
- 1 καρότο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 φλ. αρακά
- ψιλοκομμένα ψιλά φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
- 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ.σ βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
ζότο λαχανικών
Φανταστικό ριζότο λαχανικών
Ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και πεντανόστιμο ριζότο λαχανικών για όλες τις ώρες που θα σας ξετρελάνει!
Για το ριζότο λαχανικών
- Ψιλοκόβουμε πρώτα όλα τα λαχανικά σε μικρά μικρά καρέ και διαβάζουμε τα μυστικά επιτυχίας για τέλειο ριζότο.
- Σιγοβράζουμε τον ζωμό σε χαμηλή φωτιά να διατηρείται ζεστός.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο ,το πράσο ψιλοκομμένο και το σκόρδο σπασμένο.
- Σοτάρουμε για 5 με 6 λεπτά να γίνουν διάφανα τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε ψιλοκομμένα το κολοκύθι, το καρότο, την πιπεριά και αφήνουμε να σοταριστούν για 2 με 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το υγρό.
- Προσθέτουμε 1 φλ. ζεστό ζωμό την φορά.
- Κάθε φορά που το ρύζι απορροφάει τα υγρά του συμπληρώνουμε ζωμό.
- Ανακατεύουμε τακτικά.
- Μετά από 10 λεπτά μαγειρέματος προσθέτουμε τα φασολάκια και τον αρακά.
- Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε το ριζότο για περίπου 25 λεπτά συνολικά από την ώρα που ξεκινάμε.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Στο τέλος αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα εκτός φωτιάς κι ανακατεύουμε να χυλώσει καλά.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο.