Στον Ερύμανθο και την κορυφή Αγίου Κωνσταντίνου εξόρμησε ο ΣΑΟΟ (εικόνες)

Την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων [ΣΑΟΟ] πραγματοποίησε την εξόρμηση στον Ερύμανθο, που είχε αναβληθεί την Κυριακή 17/4/2022.

Το λεωφορείο μας, αναχώρησε στις 7.30 το πρωί από την Τρίπολη και μετά από δύο περίπου ώρες έφτασε στο γραφικό και ιστορικό Λιβάρτζι [872 μ.], πατρίδα πολλών αγωνιστών του 1821 και αρκετών ευεργετών. Χαρακτηριστικό είναι,  επίσης,  το γεγονός ότι δεν πάτησε το πόδι του Τούρκος στο χωριό!  Ξεκινήσαμε όλοι μαζί και φτάσαμε στο εξωκκλήσι του Αγίου  Κωνσταντίνου, σε μιάμιση ώρα,  περπατώντας σε χωματόδρομο. 

 Μετά από  ολιγόλεπτη στάση, μια ομάδα επέστρεψε στο Λιβάρτζι από τα ίδια. Οι υπόλοιποι συνέχισαν την ανηφορική πορεία προς την κορυφή Άγιος Κωνσταντίνος [1620 μ.]. Το πετρώδες πεδίο  και η απουσία μονοπατιού έκαναν την ανάβαση επίπονη και σχετικά δύσκολη. Σε δύο ακόμη ώρες, φτάνοντας στην κορυφή,  η θέα προς τις άλλες κορυφές του Ερυμάνθου ήταν άπλετη  και αντάμειψε την κοπιώδη προσπάθειά μας. Ορατές ήταν, επίσης, και κορυφές αρκετών πελοποννησιακών βουνών. 

Κατά την επιστροφή μας στο Λιβάρτζι μάς περίμενε, όλους μαζί,  η τοπική ταβέρνα, όπου γευτήκαμε εκλεκτά εδέσματα και  γλυκόπιοτο  κρασί. Το όμορφο χωριό είναι κατάφυτο από  πλατάνια, αφού εκεί υπάρχουν πηγές και το νερό ρέει  άφθονο. Δεν είναι τυχαία, λοιπόν, η λειτουργία, στο παρελθόν, νερόμυλων και ταμπακόμυλων, ερείπια των οποίων είχαμε την ευκαιρία να αντικρίσουμε. Έτσι, έλαβε τέλος μια ακόμη μικρή περιπέτεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!