Πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία οδού στην περιοχή της Νέας Αγοράς στην Τρίπολη

Χαιρετισμό στην εκδήλωση ονοματοθεσίας οδού, στην περιοχή Νέας Αγοράς του Δήμου Τρίπολης, με την ονομασία “ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΩΑΝΝΗ Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ”, απεύθυνε, το μεσημέρι της Κυριακής (22/5/2022), ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος, ανάφερε τα εξής … « Άθλα γαρ αρετής οις κείται μέγιστα, τοίσδε και άνδρες άριστοι πολιτεύουσι». Πιστεύουμε απόλυτα στην ρήση του Περικλέους και ως Δήμος Τρίπολης την ακολουθούμε, την εφαρμόζουμε – ή τουλάχιστον προσπαθούμε να την εφαρμόσουμε – όσο γίνεται πιο πιστά αναφορικά με τα άξια του τόπου μας τέκνα. Επιβραβεύουμε την αρετή και τους ενάρετους,  τιμούμε κατά δύναμην τους ξεχωριστούς, ώστε το παράδειγμά τους να ακολουθήσουν και οι πολλοί, να αναδειχτούν και αυτοί, να πρωτεύσουν στον χώρο τους, να αριστεύσουν, να ξεχωρίσουν για  την κοινωνική προσφορά τους…

Έναν τέτοιο ξεχωριστό άνθρωπο τιμά και υπερήφανα προβάλλει ο Δήμος, η πόλη, η Τρίπολη σήμερα. Άνθρωπο υπόδειγμα, πρότυπο, πηγή καλών για την επιστήμη και την κοινωνία, πηγή δίκαιης και δικαιολογημένης «υπερηφάνειας» για τον τόπο του, για την γενέθλια γη. Ως δήμαρχος, λοιπόν, είμαι υπερήφανος γιατί η πόλη μας γέννησε και ανέθρεψε  τον Γιάννη Παπαδημητρίου. Συγχρόνως είμαι πραγματικά και βαθιά συγκινημένος, διότι η μοίρα μού επέτρεψε να προσφέρω ελάχιστη αντίχαρη και οφειλόμενο αντίδωρο στον άνθρωπο που μας και με εμύησε, μεθοδικά και άριστα, στην Χειρουργική , στον Ασκληπιάδη δάσκαλό μου.

Ανέβηκε σε και κατέκτησε πολλές κορυφές ο τιμώμενος σήμερα. Κορυφές επιστημονικές, κοινωνικές, ελληνικές και παγκόσμιες – δεν ελησμόνησε ποτέ, ούτε για μια στιγμή, την Αρκαδία, την Τρίπολη, το μικρό χωριό Αραχαμίτες. Ως άλλος Ανταίος επέστρεφε, ερχόταν τακτικά, τακτικότατα, στον τόπο που είδε το φως της ζωής, χαιρόταν της Τρίπολης και των Τριπολιτών την αγάπη, απολάμβανε του θεϊκού Μαινάλου την ηρεμία, του Κολοκοτρώνη την ιερή σκιά…

Αυτοί οι συμπολίτες του Τριπολίτες, αυτή η πόλη που τον γέννησε και τον αγάπησε και την αγάπησε θεωρεί τιμή και καύχημά της να ονοματοδοτεί σήμερα μία των οδών της ως οδόν «ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» και να παραδίδει το όνομά του εις τους αιώνες, όπως έχει κάνει και με άλλα ξεχωριστά τέκνα της. Της πόλης ΑΞΙΟΣ!»

Οι δηλώσεις του δημάρχου: ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή