spot_img

Συνταγή για στραπατσάδα, αβγά με ντομάτες

Από τα κλασικά μεζεδάκια τα καλοκαίρια στην Ελλάδα. Μια καλή στραπατσάδα είναι πάντα ευπρόσδεκτη ειδικά για το καλύτερο ελληνικό πρωινό!

Μερίδες: 4-6

Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά

 Υλικά: 

7 μέτριες ντομάτες ώριμες
8 αβγά
200 γρ. φέτα
λίγη ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
1 κ.σ. ζάχαρη
λίγη ρίγανη, πιπέρι, αλάτι
1 κλωναράκι βασιλικό
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε τις ντομάτες ή τις ψιλοκόβουμε στο χέρι.
Σε ένα σχετικά βαθύ τηγάνι βάζουμε τις ντομάτες με τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν  μέχρι να μειωθούν τα υγρά της ντομάτας.
Ρίχνουμε το λάδι, το τυρί και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.

Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινο κουτάλι μέχρι να δούμε πως έχουν ψηθεί καλά τα αυγά.

Σερβίρουμε με φρέσκο ζυμωτό ψωμί.

Tips: Στην Κίμωλο τη φτιάχνουν με κρεμμύδι και κάππαρη και τη σερβίρουν με ένα κομμάτι μανούρι.

πηγή: cosmopoliti.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή