Ομογενής δώρησε στην γενετείρα του Τριπολιτσά τον ανδριάντα του Πορθητή της απο τους Τούρκους

Η πρώτη μεγάλη εκδήλωση της επετείου της Αλωσης της Τριπολιτσάς

Μιά δωρεά απο ένα μικρό Τριπολιτσοτάκι που γύρισε μετά  μισό αιωνα και είδε οτι η γειτονιά του στην οποία υπαρχε τότε η Πύλη του Ναυπλίου, δεν είχε επαρκώς τιμήσει τον πορθητής της Μανώλη Δούνια απο τον ιστορικό Πραστό Κυνουρίας. Ευκατάστατος πλέον ανάθεσε με προσωπική του πρωτοβουλια και την προτροπή των παλαιών φίλων του στην Τρίπολη, στον γλύπτη Γιάννη Μπάρδη να του φιλοτεχνήσει σε φυσικό μέγεθος τον ανδριάντα του Μ. Δούνια για να τοποθετηθεί στησυμβολή των δρόμων Ναυπλίου και Δούνια.

Η προεργασία αυτή και η δουλειά του καλλιτέχνη Ι. Μπάρδη κράτησε δυό χρόνια περίπου.

Σήμερα το απόγευμα 24 Σεπτεμβρίου 2022, παρουσία του ίδιου του Δωρητή Χρήστου Καλογερόπουλου  έγιναν τα αποκαλυπτήρια και κατατέθηκαν στέφανα απο τον υπουργό Μαυρουδή Βορίδη , του δημάρχου της πόλης , των βουλευτών του Νομού και όλων των λοιπών τοπικών αρχών.

Ενω όλα υπήρξαν άρτια οργανωμένα θα σημειώσουμε μια παραaτυπία. Ο δωρητής Χρήστος Καλογερόπουλος, πιστός φίλος της πατρίδας του Τρίπολης, για την οποία έχει πολλές ωραίες ιδέες να υλοποιήσει στο μέλλον, δεν προκλήθηκε να καταθέσει ένα στεφάνι στον Ηρωά του. Ηταν παράλειψη του δήμου. Εμείς όμως τον στυγχαίρουμε και τον ευχαριaστούμε για την τιμή που μας έκανε.

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες απο την τελετή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή