Μήλα ψητά στο φούρνο | Συνταγή ημέρας

Ψητά μήλα στο φούρνο, γεμιστά με σταφίδες και καρύδια. Η ζάχαρη με το βούτυρο και την κανέλα μετατρέπεται σε σιρόπι με άρωμα μήλου.

Υλικά

  • 4 μήλα
  • 4 κ.σ καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ καρύδια
  • 2 κ.σ σταφίδες
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 30 γραμ. βούτυρο
  • 3/4 φλ. νερό ή χυμό μήλου

Μήλα ψητά στο φούρνο

Πλένουμε πρώτα τα μήλα. Με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μυτερό μαχαίρι αδειάζουμε τα κουκούτσια δημιουργώντας μια θήκη μέσα στο μήλο για να μπει η γέμιση. Κάτω στη βάση του μήλου αφήνουμε αρκετή σάρκα για να κρατηθεί η γέμιση μέσα στα μήλα ψητά.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, την κανέλα και τα καρύδια.

Τα ανακατεύουμε.

Ισομοιράζουμε τη γέμιση στα 4 μήλα.

Ακουμπάμε ένα κομματάκι βούτυρο σε κάθε μήλο. 

Βάζουμε τα μήλα σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο.

Ρίχνουμε το νερό ή τον χυμό μήλου στο ταψί.

Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου 35΄στους 180 °C στη μεσαία σχάρα.

Τα ψητά μήλα είναι έτοιμα όταν μαλακώσουν ελαφρά και η ζάχαρη γίνει καραμέλα.

Αφού τα βγάλετε από το φούρνο, πρέπει με ένα κουτάλι να τα περιχύσετε με τα υγρά (σιρόπι) του ταψιού.

Τα αφήνετε να κρυώσουν ή τα σερβίρετε ζεστά με παγωτό, γιαούρτι ή χτυπημένη κρέμα.

Μυστικά

Αν αρχίσουν γρήγορα να παίρνουν χρώμα, τα σκεπάζουμε με μία βρεγμένη λαδόκολλα ή με αλουμινόχαρτο.

Τα ψητά μήλα πρέπει να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Να κρατήσουν το σχήμα τους για να σερβιριστούν ολόκληρα.

Για να καθαρίσετε εύκολα το ταψί μουλιάστε το με βραστό νερό.

πηγή: argiro.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή